Skip to main content

Jatwerk

03 november 2015

Opstekertje voor de Belgische beffirma Sacré, Sacré en De Smet. Dankzij een uitspraak van het Haagse Permanente Hof van Arbitrage mag het trio gaan grutten in 47 instellingen aan deze kant van de demarcatielijn. Om te kijken of daar nog wat aan Russische assets te bevriezen valt ten faveure van hun cliënt Yukos Limited op de Isle of Man. Of liever de aandeelhouders daarvan. Onder wie Mikhail Khodorkovsky, die volgens de Haagse zwarte jurkenkongsie om polletieke redenen zwaar was gekortwiekt en in ieder geval recht had op 1,8 miljard dollar. Volgens Moskou was dat gezwam in de ruimte en had Khodorkovsky de blauwe brievenbrigade indertijd enorm voor lul gezet. Vandaar dat ie een tijdje de genoegens van een goelagje had mogen smaken, zijn nogal ondoorzichtig zakenimperium was geliquideerd en Moskou weigerde die 1,8 op te hoesten.
Wij hebben ons indertijd heul druk gemaakt over die affaire, waarin naast de enigmatische Peter Michael Bond op de Isle of Man onze bloedeigen Johnny Deuss een interessante rol vervulde (1). Uiteraard hebben zowel voornoemde jurken als de gelijkgeschakelde msm onze revelaties links laten liggen, maar we zijn wel wat gewend.
In Moskou zijn inmiddels een heleboel apparatchiks niet goed geworden. Mochten die jongens van Sacré, Sacré en De Smet inderdaad tot de aangekondigde bevriezingsactie overgaan dan kunnen onze zuiderburen erop rekenen dat Belgische assets ten oosten van de demarcatielijn ook een kouwe tijd tegemoet gaan. Oftewel, tit-for-tat. Het is net een potje schaken, maar dan om een hele kluit poen. Polletiek? Ja, maar dan de hele smerige kant ervan.

(1) Zie de hele bups die we over Bond en Deuss hebben samengedreven op onze Followup-site. Mocht u wat krap in uw tijd zitten, dan raden we u aan om in ieder geval “Deuss en de Ruskies” tot u te nemen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 november 2015