Tussen premies en piraten (109)

24 april 2015
Hits: 544

vrijdag 4 juli-2014
Afknappertje gisteren. Moesten we even van bijkomen. Denk je de god van ASR te mogen aanschouwen bij het beantwoorden van wat triviale vragen van een kadi en een bef, komt er een gewone burgerman binnen in een C & Aatje. Met krijtstreepjes die zo dicht op elkaar stonden, dat ie af en toe noodgedwongen een kuchje moest inlassen. En zijn grijze hoofd op eigen houtje wat op zijn Atlaswervel rondstuiterde. En dan die antwoorden! Baeten was in januari 2009 door Wouter Kabouter cs. tot voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR benoemd om op onze centen te passen. Nou ja, centen. 3,6 miljard euro. En dan kan je niet verwachten dat ie iets van een PSL-dossiertje afweet. Ook niet uit de periode voor zijn zalving, toen hij de rechtstreekse baas van Robbie Beumer was. Tuurlijk, daar babbelde hij toen regelmatig mee. Tja, waar heb je het dan over? Koetjes, kalfjes, lekkere wijven, Tonio Hooijmaijers? In ieder geval niet over het gevalletje PSL, dat toen al ruim en breed in juridische sferen verzeild was geraakt en in de vakpers al jaren op een pittige publiciteit kon rekenen. Maar je kan natuurlijk niet alle dossiers doornemen. Zelfs als daarin figuren uit het avontuurlijk deel van ons zakenleven voorbijtrekken. Vandaar ook, dat als ie weer eens een persoonlijke mail van Jos Lindhout ontving, hij die rotzooi niet zelf las maar direct doorstuurde naar de desbetreffende bef (1).
Bovendien was de zaak onder de rechter en dan ga je daar niet plompverloren doorheen zitten te roeien. Dus nee, van die PSL-affaire wist hij inhoudelijk eigenlijk geen reet. Natuurlijk had ie voor het verhoor van gisteren het dossier laten lichten, maar alleen om het door ondergeschikten te laten doorsnuffelen om te zien of ASR ergens iets te vrezen had. Volgens hullie niks. Dat een intermediair door Beumer moedwillig was gekeeld en dat daardoor een heel stel mensen in financiële trubbels waren geraakt cq. op de keien waren beland maakt op een CEO van een staatsbedrijf kennelijk geen indruk. Een CEO houdt zich met zaken bezig, niet met mensen.
Geen wonder dus, dat Baeten's verklaring een half A-4tje besloeg plus zijn krabbel. Gevoegd bij het feit, dat de geheugenkwab van Robbie Beumer indertijd op de Gobi-woestijn leek en we kunnen rustig de conclusie trekken, dat de term “ik weet het niet” bij de toppers van ASR een gevleugeld woord moet zijn. En dat ze ervan uitgaan daarmee weg te kunnen komen. Gaat misschien een tijdje goed, maar uiteindelijk wordt toch de rekening gepresenteerd. En als dat gebeurt zijn wij erbij. Stay tuned.

(1) Baeten's voorganger Van Ek vertoonde hetzelfde vreemdsoortige gedrag toen hem het Hestia-zwartboek werd gepresenteerd. Als je het geloven wil. Wij in ieder geval niet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 april 2015
Aantal keren bekeken: 544
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch