Van loterij naar kloterij

Hits: 420

zondag 30 november-2014
Bingo. Gisteren meldde het dagvod De Volksfiets, dat PricewaterhouseCoopers in 2011 een vertrouwelijk rapport had gebaard. Daarin gaf de accountantshut ondermeer aan, dat het met de beveiliging van de Staatsloterij op cruciale punten knudde gesteld was. Geen geweldige verrassing, want de Griekse beheerder Intralot verspreidt al sinds jaar en dag de lucht van een antiek bosje sprotjes. Verpakt in een editie van de Corruptiekrant. Even een kwootje uit het betrokken Volksfietsartikel. Komt ie:

“Werknemers van het Griekse moederbedrijf hadden volgens hen toegang tot het lotenbestand en konden verkochte loten vervangen door eigen loten zonder dat iemand daarvan op de hoogte hoefde te zijn”.

Nou is het net of die Griekse werknemers de enigen waren die tot zulke frauduleuze kunstjes in staat waren en naar hartelust ten eigen bate konden opereren. Lijkt ons sterk. Want als dat gat in het systeem er inderdaad is, dan zijn we hier achter de Hondsbossche ook best in staat om even gezellig in te breken. Of te laten inbreken. Tegen een redelijke vergoeding. Kijk, en dan zijn we terug bij de inhoud van Octopussy 423 tot en met 425 uit maart 2012. Een jaar waarin de eenvoudige boerenfluit nog dacht dat die Oranje walvis een dier zonder vlekjes was, maar op het ministerie van Jeroen toch iemand moet zijn wakker geschrokken toen het rapport van PricewaterhouseCoopers op zijn bureau werd gekeild. Zal het ons toch benieuwen of deze affaire weer op zijn Haags wordt afgeserveerd. Het zal aan ons niet liggen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 420

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch