Skip to main content

Doggies (003)

26 februari 2017
Hits: 1033

donderdag 24 januari-2008
Zuuuuuuuucht. Van Verlichting. Die dak- en thuisloze zielepootjes uit Zuid-Spanje komen niet meer binnen via Schiphol. Mogelijk omdat ze daar tegenwoordig wel door de scanner kunnen worden getrokken. Althans als we Kamerlid Krista van Velzen mogen geloven. Nu komt er af en toe nog wel eens een zichtzending aan via Eindhoven. Logisch, want daar hebben ze alleen maar spaarlampen. Maar de hoofdmoot bereikt onze contreien nog steeds via Zaventem. En zoals gezeid daar gaat het er soms merkwaardig aan toe. Een citaat uit de vloed aan correspondentie:

"... Een ex-vrijwilligster heeft het regelmatig meegemaakt dat zij met 16 honden door de douane ging. Zij is een keer aangehouden met de opmerking dat dit niet was toegestaan. Maar na druk gefluister in het oor van de beambte door een andere beambte mocht zij toch doorlopen met honden die in Malaga op het laatste moment nog even waren geent en gechipt en met open wonden in de bench waren gestopt".

Een van de drijvende krachten achter deze hondse exodus is ene Peter Koekebakker. Een Nederlandse expat die al zo'n 15 jaar in Zuid-Spanje verblijft en daar blijkens voornoemde correspondentie een kleurrijke kennissenkring heeft opgebouwd. Tot die kring zouden namelijk ondermeer Robbie Grifhorst, Willem Pijpker en Willem de Moor (aka Grote en Kleine Willem) behoren. Robbie komt uitgebreid voor in het Holleeder-dossier. En Grote en Kleine Willem kwamen toevallig recent nog bij ons voorbij in de moordverhalen van Edgar van Lent (1). Kleine ... of nee chihuahuawereld. Beetje in stijl blijven. Stay tuned.

1. Zie aflevering 360 van Octopussy dd. 16 januari 2008.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017