Skip to main content

Retteketet, nieuws uit Tibet (005)

31 maart 2017
Hits: 438

vrijdag 2 mei-2008
Zeg. Nog effe over die Paula Dobriansky. Die Phi Beta Kappa-juf, die samen met Pappa Lama voor dat nummertje moord en doodslag in Tibet heeft gezorgd. Nou, diezelfde juf blijkt lid te zijn van de Trilaterale Commissie en de Council for Foreign Relations. Geen van de twee een club waarvoor je dronken van geluk de nationale driekleur uit het dakraam piert. Ze verspreiden allebei dezelfde rotte lucht als de Bilderberghut, die prins Bernhard zaliger ooit bij mekaar spijkerde om onderdak te verschaffen aan lieden die graag hun exclusieve halsband om de strot van de rest van de wereld willen aanbrengen. Daarom begrijpen we de slinkse poging van Paulaatje zo goed om samen met die gedecoreerde vredesjurk vlak voor het begin van de Spelen China af te zeiken. Die Chinezen lopen nou niet direct in de Amerikaanse ganzenpas, dus die moet even weten wie op deze aardkloot de baasjes zijn.
Vrouwtje Dobriansky haalde trouwens ook al eens eerder in mineur de wereldpers. Dat was tijdens de treurige milieuconferentie op Bali, december 2007. Ze maakte het als Amerikaanse staatssecretaresse en hoofd van de Amerikaanse delegatie toen zo bont, dat Kevin Conrad, de afgevaardigde van Papoea Nieuw Guinea, tot de uitspraak kwam: "If you're not willing to lead, then get out of the way". Oftewel: "Als je niet van plan bent om het voortouw te nemen, sodemieter dan op". Uiteindelijk haalde Paula toen bakzeil en ondertekende alsnog het bijna tot niks verplichtende eindvod van de milieubijeenkomst. Na druk heen en weer bellen met het Witte Ziekenhuis in Washington.
Paula is al jarenlang dag en nacht in de weer met de verbreiding van de Amerikaanse opvatting van vrijheid en democratie. Meestal at gunpoint. Daarom sluiten wij ons graag aan bij het tweede deel van Kevin's uitspraak. Sodemieter op Paula. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Retteketet, nieuws uit Tibet