ABC-tje (021)

maandag 15 februari-2010
Had Ankie Bijleveld net een goedgedragen gevoel na het schrappen van het referendum op Bonaire, krijgt ze toch een paar vragen voor haar mik uit de Tweede Kamer. Ankie meteen weer in de bonen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze ludieke volzinnen:

"Klopt het dat bestuurders van de voormalige regeringspartij UPB die op de kieslijst stonden bij de verkiezingen van 22 januari 2010, zoals Ramonsito Booi, James Kroon, Reginald Dortalina, Maritsa Siberie, Jeffrey Livingstone en Elvis Tjin-A-Tjoe, in grote mate zijn betrokken bij drugshandel, witwaspraktijken, fraude en corruptie?

Hoe kunt u de invloed van deze ogenschijnlijke boevenbende op de toekomstige staatkundige verhoudingen met Nederland rechtvaardigen?

Indien het klopt dat deze bestuurders betrokken zijn bij criminele activiteiten, bent u dan bereid om de uitkomsten van de onderhandelingen over de staatkundige hervormingen terug te draaien en het UPB als onderhandelingspartner te diskwalificeren? Zo nee, waarom niet?
”

Die vragen zijn afkomstig van PVV-kanjer Hero Brinkman, die in het verleden al vaker blijk heeft gegeven geen Duitse staander te krijgen bij het woord Antillen. Waardoor Hero (zoiets verzin je niet) zich plotsklaps geroepen voelt om de UPB met enige restrictie af te plakken met de term boevenbende? Kunnen we hooguit naar raaien.
Analyze this: Hero heeft 21 jaar bij de Amsterdamse bromsmurfen gezeten. En oude liefde roest niet. Hij kan dus van het smurfenteam dat die woestgrote zaak op de Antillen onderzoekt een vriendschappelijk duwtje hebben gehad (1). Omdat het betrokken onderzoekskarretje misschien stiekempjes van bovenaf in de poep wordt gedrukt. Zou dat het zijn? Hoort u nog. Dus stay tuned.

1. Zie aflevering 1 van deze smakelijke serie op de Followupsite.

abc-tje

  • Hits: 428
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch