Skip to main content

TRE, wat is daarmee? (004)

04 april 2017
Hits: 497

dinsdag 8 september-2009
Onlangs mochten we het onuitsprekelijke genoegen smaken om in De Telegrof te lezen hoe dat nou zat met de euthanasie van Danny Klomp's kleine teen. Klomp? Klomp? Ja, van Palm Invest. Die boy die indertijd samen met zijn gappie op een paar bulten investeringspoen de woestijn van Dubai introk om een stapel stenen neer te zetten. En hun punter en armoedige truttenschudders in te ruilen voor een speedboot en speedy cars. Oftewel da good life.
Nou kostte dat flitsende leventje wel een paar slordige dirhams en die zouden de boys volgens het OM voor een gedeelte op onwelvoeglijke wijze uit de investeringspot hebben getild. Waar of niet waar moet nog blijken. Maar toen zich ene meneer Freilich meldde die heftig met een geldzak rammelde zagen Danny & Co een mogelijkheid om een jaartje kruipruimte cq. een paar honderd uur boodschappen doen voor een kreupele buurvrouw te vermijden.
"Freilich" bleek volgens het Telegrof-artikel een bloedverwant te zijn van Sally met de roomijskar, compleet met keppeltje, een baard als een klaagmuur en een vette Mercedes. En wees eerlijk, zo'n man kan niet unverfrohren zijn geldboompjes in een Arabische zandbak planten. Zou de ervaren Danny dat misschien voor hem willen doen? Nou, dat wilde de ervaren Danny wel. Dus hop hop samen met een oud-collega naar Brasschaat om de deal rond te maken. Maar daar zouden onze avonturiers op een stel namaakninja's zijn gestuit, van wie de leider in een grof mondje steenkool-Engels money eiste. Veel en snel. Tja, daar konden de Palmboys effe niet meteen aan voldoen. En een chipknip langs je reet halen heeft ook weinig zin.
Naar aanleiding van deze schrikbarende insolvabiliteit werd Danny vervolgens uit zijn deftige pak en warm ondergoed gehesen en na veel vijven, zessen en soms zelfs zevens uiteindelijk ontdaan van een kleine teen. Waarschijnlijk met een sigarenknipper, bij gebrek aan ander handzaam materieel. Om infectie te voorkomen werd het ontstane gat tenslotte gedicht met een hete strijkbout. Geen prettige ervaring naar wij aannemen, maar nog een mazzel dat het niet om een ander in het oog vallend attribuut ging. Hoe dit ook zij, om verdere verliezen te voorkomen beloofde Danny de volgende dag met de gewenste pecunia op de proppen te komen. En geen koddebeiers in de zaak te betrekken. Zou je het zelf wezen.
Maar Danny had geen pecunia en riep ondanks zijn belofte de hulp in van de vereniging BOS (blauw op straat). Bij de volgende afspraak arresteerden de te hoop gelopen koddebeiers twee onverlaten. Of die de dag daarvoor ook deel hadden uitgemaakt van het chirurgisch team is nog niet duidelijk. Horen we hopelijk nog in de nabije toekomst.
Al deze ongein zou nooit zijn gebeurd als Danny cs. in Dubai niet op die verrekte kredietcrisis waren geknald. Althans, dat is hun verhaal. Maar of dat bestand is tegen een wetenschappelijk verantwoorde lakmoesproef valt nog te bezien. Want wat verhalen betreft kan vriend Klomp bogen op een kleurrijk verleden. Waarin bijvoorbeeld treurige firma's als TRE en ... Landoq figureren. Beide vehikels waarin Fons S. een prominente rol speelde. Meer daarover in de volgende, uiterst sappige aflevering. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
TRE, wat is daarmee?