Skip to main content

Orde in Somalië (003)

07 april 2017

dinsdag 22 februari-2011
Kon je op wachten. Op 22 januari jl. meldden we voor het eerst, dat de heren Eric Prince (ex-Blackwater) en Lafras Luitingh (ex-CCB) kennelijk de handen ineen hadden geslagen. Deze true believers in de democratie at gunpoint bleken namelijk een aantal van hun discipelen naar Somalië te hebben gestuurd. Naar Puntland om precies te zijn. Een deelstaat van Somalië met eenzelfde sterke drang naar zelfstandigheid als Zuid-Soedan. Al was het alleen maar, omdat de clan uit Mogadishu zonder instemming een paar perceeltjes zand wilde overnemen van Puntland. En om een beetje beslagen ten mocca ijs te komen als er echt eilie kwam huurden de Punters houwdegens van Eric en Lafras in. Zo'n beetje van dezelfde soort als de luitjes, die 15 publiekonvriendelijke exemplaren van onze platte pettengemeenschap en 60 mietjeshatende leden van ons Korps Landelijke Smurfen hebben bijgebracht hoe je de dromen van hooligans, kutmarokkanen, dierenliefhebbers, groenprotestanten en ander tuig met de inzet van knuppels, gas, tasers, lasers, rubberkogels en een paar liter water in no time kan vernietigen.
En wat denk je? Jawel, de eerste clash tussen de jongens uit Mogadishu en Puntland heeft zich eind vorige week voltrokken. Een x-aantal burgers is verrast met een eindeloos verblijf in een room with a view in hotel Petrus. En er is hier en daar wat puin achtergebleven. Maar dat is het ergste niet. Even Rotjeknor bellen en je bent ervanaf.
Hoe nu verder? Nou, de westerse policy is er tegenwoordig op gericht om met name Islamitische landen in delen op te knippen. Zijn ze wat makkelijker te manipuleren. Dus binnenkort wordt het daar in Somalië serieus hommeles. Kan je op wachten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Orde in Somalië