Skip to main content

Wokkels in de wind (002)

05 april 2017

dinsdag 4 juni-2013
Jawel. U wilt vast meer weten over het wel en wee van de wokkels in Limburg en omstreken. Goed. Gaan we. Wij hebben u al verteld, dat wij in verband daarmee een mailtje hadden gestuurd aan een Utrechtse bef, die iets meer van deze draaierige materie op de hoogte zou zijn (1). Hier komt de tekst:

“Geachte heer,
Ons is ter ore gekomen dat u betrokken zou zijn geraakt bij een financieel conflict tussen een aantal investeerders aan de ene kant en producenten van de zogenaamde Raywaver aan de andere. Wij zouden graag journalistieke aandacht willen besteden aan voornoemd conflict, waarbij ook collega's uit uw beroepsgroep een veer zouden dreigen te laten. Hopelijk bent u in de positie om ons van wat meer details te voorzien. Dit om fouten cq. onvolkomenheden te voorkomen
”.

Wat ons betreft helemaal volgens de voorschriften en in een soort Nederlands dat vroeger nog wel eens werd onderwezen. Kregen we het volgende mailtje op terug. Verbatim en met de originele interpunctie. Komt ie:

“Wie bent u over welk conflict heeft u het en wat zou u willen schrijven? Hoe komt u aan deze informatie? Wij zijn zelf investeerders en produceren in Dubai. Met al onze producenten is een uitstekend contact. U weet dat enige publicatie en de daaruit voortoeiende schade op u zal worden verhaald. Wij weten dat er bepaalde mensen zijn die zeer graag bij ons ZOUDEN willen horen. Zowel investeerders als producenten!! Dit echter zijn zij niet!! Indien u een positief artikel zou overwegen dan zijn wij graag van de partij. In dit geval kunt u mij berichten en sta ik u graag te woord”.

Wij hebben tijdens ons roerige bestaan mailtjes in allerlei vormen en maten in onze gleuf gehad, maar dit geval hoort duidelijk thuis bij de categorie “beetje schizo”. Je zal zo'n bef als je woordvoerder treffen. Of als zakelijke intermediair. Hoe het nou verder moet? We laten het even rusten. Kijken wat onze bedrijfsarts ervan zegt. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 3 juni 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Wokkels in de wind