Skip to main content

PSV - Moon

20 februari 2015
Hits: 414

donderdag 10 juli-2003
De Eindhovense voetbalclub PSV neemt volgende week (vanaf 15 juli) deel aan de World Peace King Cup in Zuid-Korea. Dit voetbaltournooi is georganiseerd door de Sunmoon Peace Football Foundation, een van de vele dekmantels van de
Moonsekte, in Nederland werkend als Verenigingskerk. Deze sekte is het bekendst door de door haar georganiseerde massahuwelijken. Maar ze is in het verleden ook keer op keer in opspraak geraakt door banden met extreem-rechtse politici en politieke organisaties.
In Nederland waren dat onder meer de Nederlandse Volks Unie, waar een vertegenwoordiger jarenlang in het bestuur zat en de Centrumdemocraten. De Nederlandse leider van de sekte, Wim  Koetsier heeft deze partij, namens zijn sekte financieel gesteund en in ruil daarvoor kreeg hij een baan op het partijbureau. Een aantal rapporten van het 'wetenschappelijk' bureau van de CD werd geschreven door moonies.
Het is niet erg aannemelijk dat PSV-trainer Guus Hiddink, met zijn
ervaringen in Zuid-Korea, niet weet wat de Moonsekte inhoudt en niet weet dat dit tournooi door de Moonsekte wordt georganiseerd. De Moonsekte is een machtsfactor van betekenis in Zuid-Korea en op de website van de organisator is de link naar Sun Myung Moon duidelijk aanwezig.
Meer informatie informatie is hier te vinden en hier.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 februari 2015