ABC-tje (003)

maandag 14 september-2009
Even een ouderwets peertje opgestoken op Bonaire. Om iets meer aan de weet te komen over Appie de Groof en Willempie van Wijngaarden. En omdat wij in verband met de aanhouding van mega-schuifelaar John Deuss in oktober 2006 al eens aandacht hebben besteed aan het blote togus-resort Sorobon van Dolf Huijgers en Rian van Ballegooijen (zoiets verzin je niet) vroegen wij aan onze correspondent ter plekke:

Is De Groof een vriend van Dolf Huijgers?
Corr.: Zou kunnen. Dolf heeft net zijn naturistenpark Sorobon verkocht. Hij wilde niet zeggen aan wie. Misschien wel aan Albert.
KM: Wat is er bekend over De Groof's project Blue Lagoon?
Corr.: Dat wordt nu uitgezocht door het OM. DE UPB was eerst wel geinteresseerd, maar haakte na screening van Albert af. Ze geloofden niet dat iemand 1,5 miljard dollar in Bonaire
wilde/kon investeren. Albert zegt dat de UPB hem toezeggingen heeft gedaan en eist nu schadevergoeding. Maar van een kale kip ... Verder schijnt de UPB de herkomst van die 1,5 miljard niet te hebben vertrouwd.
KM: Hoe zit het met de fraude rond de grondaankopen van De Groof en anderen op het eiland (het omzeilen van de erfpacht)?
Corr.: Is moeilijk hard te maken maar is op zeker gebeurd. Daarom zit het OM nu bij de notaris alle stukken te bestuderen.
KM: Wie is Willem van Wijngaarden?
Corr.: Is iemand met veel contacten op Bonaire en Curacao. Vlotte babbel. Deed iets met IT en ging veel om met UPB-leden als Burney Elhage en Ramonsito Booi. Heeft volgens mij ook gekeken naar het Blue Lagoon-project.
KM: Woont ie op Bonaire?
Corr.: Ja. Met zijn vrouw en kinderen.
KM: Waren er al geruchten over dat hij zich met drugshandel bezighield?
Corr.: Niet dat ik weet. Volgens zijn vrouw is dat absoluut niet het geval. Hij weet wel veel van de UPB-heren die ik eerder noemde.
KM: Welke Nederlanders behoren tot zijn kennissen- cq. vriendenkring?
Corr.: Niet iemand met vrienden voor zover ik weet. Woont met zijn gezin in een gewoon huis. Zijn vrouw werkt ook. Doen geen gekke uitspattingen. Geen dure auto's, boten of zoiets. Moeten volgens zijn vrouw elk duppie omdraaien.

Merkwaardig. Aan de ene kant miljarden, aan de andere omgedraaide duppies. Je zou bijna zweren dat het om een bananenverhaal gaat. Maar je wordt over het algemeen toch niet zomaar in een kruipruimte gestouwd. Dus houden we de vinger nog maar een tijdje flink aan de aorta. Stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 497
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch