Spring is in the Blair (001)

19 februari 2017
Hits: 345

woensdag 9 april-2014
Over gelul gesproken. Indertijd bewoog Tony Blair hemel en aarde om een dossier bij elkaar te grutten dat de overval op Saddammeke moest rechtvaardigen. Het werd wat dodgy, maar met de assistentie van compagnon Bush en de verzamelde westerse echoputten wist ie desondanks genoeg volk van zijn gelijk te overtuigen. Saddammeke was een gevaar voor de volksgezondheid en moest verdwijnen. Irak werd platgedemocratiseerd. Daarna kwam het nodige commentaar op gang en werd dear old Tony her en der afgeschilderd als een oorlogsmisdadiger. Saddammeke mocht dan wel een vuige dictator zijn geweest hij was geen gevaar voor onze volksgezondheid. Gisteren gaf de penvriend van Jan Peter B. een nieuwe draai aan zijn beslissing om samen met zijn compagnon als exorcist in Irak op te treden. Tony:

"Supposing you had left Saddam in place, I think it's reasonably arguable, surely, that you would have had the so-called Arab Spring come to Iraq”.

Met andere woorden, dan had je net zulke toestanden gekregen als bijvoorbeeld nu in Syrië: een soort burgeroorlog. Nou weten we niet, of Tony aan de GHB is of zwaar aan de drank, want sinds het uitdrijven van Saddammeke in 2003 is het nooit meer rustig geworden in Irak. Naar schatting zijn in die tien jaar na dato zo'n half meloen mensen gekeeld. Dus wat is de facto het verschil tussen de gebeurtenissen in Irak en Syrië? Buiten het woord “lente”. Hm? Tony? Are you there?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 februari 2017
Aantal keren bekeken: 345
Spring is in the Blair

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch