De bomen en het bos (003)

dinsdag 25 oktober-2005
En wij vorige keer maar schrijven dat er in Nederland geen MPC-filiaal was. Was er wel. MPC Capital, gevestigd aan de Utrechtseweg in Hilversum sinds 1998. Dus toen in november/december 2003 de Luxemburgse dochter van de Duitse investeringsmoloch door het ijs zakte had de Robiniafakkel meteen kunnen worden overgenomen door MPC Capital. Om te kijken of voor de teleurgestelde hardhoutliefhebbers misschien nog een leuk fondsje stond te bloeien in ’t Gooi. Was ook toegezegd, maar tot nu toe geen nieuws. Wat je al gauw op de gedachte brengt dat MPC niet zo happig was om blijvend betrokken te zijn bij het
schemerige avontuur van Ties de Vries en zijn volgelingen.
En waarom zou je ook? Het gaat hartstikke goed met de Hilversumse geldzak. Vooral met de scheepvaartfondsen. Maar zelfs in de wat aarzelende vastgoedsector boert MPC er vrolijk op los. Althans volgens Jaap Wolters, een vroegere tandensmid die zich heeft bekwaamd in de stenenhandel. Nou, leuk voor Jaap en zijn maatjes (Ulrich en Ben), maar wel knap lullig voor de Robinia-club. En aangezien we altijd voor David in de weer zijn en nooit voor Goliath schreven we de volgende e-mail aan Jaap:

“Geachte heer Wolters,

Volgens door ons ontvangen informatie zouden investeerders van Robinia Gold na het echec van MPC Competence SICAV in Luxemburg eind 2003 door MPC Nederland worden opgevangen en begeleid bij het investeren in een nieuw fonds. Dat zou tot nu toe achterwege zijn gebleven. Mocht dat juist zijn, zou u ons dan kunnen zeggen waarom MPC het tot nu toe heeft laten afweten? Dit ten behoeve van de artikelenserie “De bomen en het bos” op onze website.
”

Kijken of Jaap een paar gaatjes in het hardhout ziet. Stay tuned.

De bomen en het bos

  • Hits: 354
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch