Skip to main content

Tussen premies en piraten (046)

28 februari 2017

dinsdag 6 december-2011
Stijn heeft de laatste tijd wat pijn in zijn rug en betreurt nog steeds het heengaan van Rijk de Gooyer (goeiedag). Maar af en toe een wijntje erbij en het gaat wel weer.
Wie Stijn is? Stijn Rez. Tot voor kort baasje bij de afdeling Schade Verkoop bij SNS Reaal, maar een paar weken geleden opgestoten in de vaart der witte boordenvolken door zijn benoeming tot opperhoofd van de afdeling Intermediaire Distributie. We voeren vriend Stijn op in dit dossier, omdat hij in zijn vorige functie in maart 2005 te maken kreeg met het faillissement van de Hestia Group. En dan met name met het geheime handjeklap tussen AMEV in de persoon van Robbedoes Beumer en curator Dirruk Edens. Al dan niet met volledig medeweten van rechter-commissaresse Melissen (1).
Nadat het Hestiakarretje in de berm was geraakt bleek ondermeer dat het assuradeurenbedrijf een achterstand had opgelopen in de afdracht aan premies aan verzekeraars/volmachtgevers. Bij AMEV stond het in het stoepkrijt voor een bedragje van rond de 120.000 euro, bij SNS voor 125.000 en bij London eveneens voor 125.000. Na de ondergang werden de portefullies AMEV en London verkwanseld aan Het Vermogenshuys en die van de SNS aan Van den Hurk.
Maar daar gingen de nodige chicanes aan vooraf. De betrokken volmachtgevers vonden namelijk dat AMEV hen te lang aan het waslijntje had laten hangen en in wezen verantwoordelijk was voor Hestia's downfall. En wensten vooralsnog de dossiers niet over te dragen aan de potentiƫle kopers. Impasse. Wat er toen achter de kamerschermen gebeurde? Vroegen we vandaag aan Stijn in de volgende mail. Komt ie:

"Geachte heer Rez,
Ten behoeve van de artikelenserie "Tussen premies en piraten" zouden wij graag het volgende van u willen weten:

 

  • Is het juist, dat u namens SNS na het faillissement van de Hestia Group in maart 2005 onder strikte geheimhouding 125.000 euro heeft ontvangen van AMEV i.c. de heer Rob Beumer, zijnde het door Hestia nog verschuldigde bedrag?
  • Is het juist, dat u ondanks die geheimhoudingsclausule deze info heeft doorgesleuteld naar de u bekende Marcel van den Berg, op dat moment oud-directeur van de Hestia Group, die daarna Beumer om opheldering vroeg?
  • Is het juist, dat Rob Beumer vervolgens SNS aansprakelijk stelde voor het schenden van de geheimhouding en dat conflict verder niet op de spits dreef door een onderhandse deal betreffende het adviesbureau Behaenk in Delft?U bijvoorbaat hartelijk dankend voor uw medewerking,

Krgrds,
Jan Portein
redactie Kleintje Muurkrant
"

Is dat een surprise of niet? En dat terwijl die Katholieke kindervriend en zijn zwarte slaafjes alweer het zeegat uit zijn. Nou eens kijken wat het oplevert. Stay tuned.

1. Zie voor dit interessante gerommel, waarbij zelfs een zwartboek part of the deal werd, eerdere artikelen in deze reeks

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten