Klein grut

Hits: 314

vrijdag 7 november-2014
31 mei 2010. Op weg naar Gaza krijgt het Turkse vredesschip Mavi Marmara een gevalletje “binnen zonder kloppen” te verwerken. Een stel Israëlische commando's komen ineens uit de lucht vallen, kelen 9 ongewapende activisten en bezorgen 50 anderen aan boord de status van patiënt. Een van de dodelijke slachtoffers was de Amerikaan Furkan Dogan. Hij was de overval aan het filmen en dat werd hem blijkbaar zeer kwalijk genomen. Hij kreeg een paar kogels voor zijn raap, waarvan eentje van dichtbij in zijn gezicht. De internationale verontwaardiging was groot. Het verweer uit Tel Aviv? Eigen schuld, dikke dromedaris.
Op verzoek van de regering van de Commoren maakte een Turkse bef de zaak aanhangig bij het Internationaal Gerechtshof bij ons achter de Pier. Volgens hem hadden de betrokken commando's oorlogsmisdaden gepleegd. Na wat gesteggel achter de gordijnen werd er een onderzoek op gang gehesen. Stond onder leiding van een Gambiaanse jurk: Fatou Bensuda. Die wist een rapport van wel 61 A4-tjes bij elkaar te frutselen dat zij gisteren presenteerde. Daarbij kwam ze tot de conclusie dat er best wel aanwijzingen waren dat de stalen keppeltjes hier en daar een oorlogsmisdaad hadden begaan. Maar dat de zaak te klein was om te vervolgen.
Nou, daar vallen we echt van om. Niet dus. We weten namelijk al heel lang dat het Internationaal Gerechtshof er alleen maar is om ouwe communisten, eigengereide Afrikanen en baarden en snorren uit het Midden-Oosten achter het streepjesbehang in Scheveningen te plakken. Notoire oorlogsmisdadigers als vader en zoon Bush zullen never nooit door mevrouw Bensuda en haar collega's voor het hekje worden gesleurd. Bilderbergers als Tony Blair en Henry Kissinger? Achtereenvolgende Israëlische leiders? Forget it. Of een treedje lager. Wat dacht u van Eric Prince van Blackwater? No way, José. Die horen bij ons. Wij bepalen wat de internationale rechtsregels zijn en wij bepalen wie die heeft geschonden. En om de boel te voorzien van een eerlijk verfje huren we een juf uit Gambia in. En die zegt na een paar jaar onderzoek, dat de gebeurtenissen op de Mavi Marmara weliswaar naar oorlogsmisdaden rieken, maar dat het een te klein zaakje is om te vervolgen. Zal ons benieuwen wat ze vindt van de open Gaza-gevangenis. #@&%+$ !!!!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 314

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch