Skip to main content

Paus Maxiemus

Hits: 331

woensdag 25 november-2009
Of wij ook een minister van Buitenlandse Zaken hebben. Een kanjer. Maxime Verhagen houdt een samenwerkingsverdrag tussen de EU en Servie tegen. In zijn eentje!!!!! Eerst moet het land van de in Scheveningen gezelfmoorde Slobo Milosevic zijn twee laatste oorlogsmisdadigers, Goran Hadzic en Rafko Mladic, uitleveren aan de doorgestoken kaartclub in cafe Het Vredespaleis. Dan pas valt er eventueel met Maxiempje te praten. Over vet gesproken. En dan nog even een stukje motivatie:

" ... Destijds [na de Tweede Wereldoorlog] konden wij na een eerlijke berechting van de daders in vrede verder leven in Europa".

Bedoeld wordt de processen in Neurenberg. Nou weten wij niet waarin het atheneum in Maastricht uitblonk, maar Maxiempje werd daar blijkbaar voorzien van een wel heul geselecteerde bagage. Sure, er zijn destijds een paar ernstige moffen de kling over gejaagd of langdurig in een kruipruimte geduwd. Maar mogen we onze in de contemporaine geschiedenis doorgestudeerde (!) vriend Verhagen in dit verband ook even wijzen op het naoorlogse gedrag van zijn heilige moederkerk in Rome? Die zich fanatiek heeft ingezet om beesten als Klaus Barbie, Josef Mengele, Adolf Eichmann etcetera etcetera etcetera etcetera met de KLM of anderszins in veiliger oorden onder te brengen. En niet te vergeten Ante Pavelic. De gezegende leider van de Kroatische Ustasha's die verantwoordelijk was voor het uitmoorden van pakembeet 750.000 Serviers, 60.000 joden en 26.000 zigeuners. Was dat ooit een reden om strenge voorwaarden te stellen aan de betrekkingen met het katholieke circus maximus in Rome? Echt niet. Integendeel zelfs.
Tuurlijk, Hadzic en Mladic moeten achter het gaas. Beroerd is wel dat in voornoemd Haags etablissement met twee maten wordt gemeten, al is dat geen uitzondering in de befbranche. Maar we zouden desondanks misschien best in vrede verder kunnen leven als onze voormalig winnaar van de zwetsprijs geen vergelijkingen meer trekt met de Tweede Wereldoorlog. Niet meer doen Maxiem. Straks ben je nog roomser dan die jongen van de Hitlerjugend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen