Skip to main content

Groetjes uit Tupelo (001)

02 april 2017

donderdag 18 april-2013
“I am KC and I approve this message”. Stond onderaan de ricinebriefjes aan prez Barack Obomba en senator Roger Wicker. Nou, dat was voor de Feds een eitje. Want KC had al eerder epistels verstuurd met die initialen voordat hij besloot om er twee in de gleuf te doen met een wat onaangenaam poedertje. KC was niemand anders dan ene Paul Kevin Curtis. Een inwoner van Tupelo, Mississippi, de geboorteplaats van de uitverkoren Wicker.
De ondertekening en de toegevoegde narigheid was overigens niet de enige overeenkomst tussen de twee brieven. Curtis schreef ook aan beide heren: “Wie iets verkeerds ontdekt en dat niet naar buiten brengt wordt medeplichtig aan het voortbestaan ervan”. Die hartekreet had betrekking op een affaire uit 2001 die wereldwijd wel degelijk de nodige aandacht kreeg, maar volgens KC daarna door de autoriteiten zoveel mogelijk onder het hoogpolig werd geswifferd. In dat jaar ontdekte hij namelijk dat het North Mississippi Medical Center deel uitmaakte van een wereldwijde organisatie die handelde in menselijke onderdelen. Hij kreeg daarvoor wat veren in zijn hades, maar toen hij zijn speurtocht in die kwalijke richting voortzette veranderde zijn leven langzaam in een grotere uitvoering daarvan. Zo vloog de auto met vrouw en kinderen plotseling in brand en kon de levende have maar nauwelijks in veiligheid worden gebracht. Verder zette een hulpofficier van Justitie bij een opgewonden treffen in een parkeergarage een gun op KC's slaap, ontving hij bij nacht en ontij doodsbedreigingen, gingen zijn huwelijk en zijn nering op de rotsen en kreeg hij zonder het recht op een bef van een beginnend rechter die een begrafenisonderneming runde zes maanden kruipruimte voor zijn ballen, voor een vergrijp dat de naam niet mocht hebben.
Toegegeven, het geeft je niet het recht om de president en een senator een ernstige verrassing te bezorgen. Maar als je door allerlei vertegenwoordigers van de overheid in een Kafka-hokje wordt geduwd, wil er nog wel eens kortsluiting ontstaan. En dan zit je met de ricineperen. Dat wordt meer dan zes maanden voor KC. En de handel in menselijke onderdelen? Business as ususal.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Groetjes uit Tupelo