Skip to main content

Woolwich

vrijdag 24 mei-2013
Birmingham. 29 april 2013. 'sAvonds, tegen half elf. De 75-jarige Mohammed Saleem is bijna thuis. Even naar de moskee geweest om te bidden. Dan krijgt ie vanachteren drie keer een mes tussen zijn ribben dat dwars door hem heengaat. Dood. Aan de hand van camerabeelden gaat de politie later op zoek naar een blanke man van tussen 25 en 32 jaar, die zich met een noodgang van de plek des onheils verwijderde. En naar twee blanke heren in een passerend personenbusje, die mogelijk getuige zijn geweest van de slachtpartij.
De volgende dag verandert de mainstream in een woeste stroom. Premier Cameron verschijnt geƫmotioneerd voor de glazen tiet en kondigt verdere maatregelen aan om dit soort terroristische gebeurtenissen met mogelijk racistische motieven nog harder te bestrijden. Ook de buitenlandse pers pakt flink uit. Toine Huys heeft de dag erna zelfs een gesprek met een terreur-expert in Londen over de moord zelf en de mogelijke gevolgen voor de Britse samenleving.
Kunt u zich dat van Cameron, Huys en de geweldige eilie rond de moord op Saleem niet herinneren? Klopt. Is niet gebeurd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen