Tutti va bene (002)

07 april 2017
Hits: 505

maandag 23 augustus-2010
Dankzij een hele batterij dagvodden uit Calabrië kennen we naast alle namen van alle Italiaanse verdachten ook die van de Nederlandse avonturiers in de zoveelste Witte Neus-affaire die daar voor de kadi komt. En mocht u deel 1 nog niet hebben doorgeploegd dan willen we u bij deze nog wel even in de gelegenheid stellen. Gaan wij even een bakkie plegen. We zijn zo terug. (1)
Zo. Zijn we weer. U weet nu dus ook meteen dat we konden beschikken over een dialoog tussen het meisje Asbroek van het Nederlandse OM en een Italiaanse tegenvoeter. Ging over de vraag wat de wops nou precies hadden op ene Richard Herman Kramer aka de piloot. Nou, volgens de Calabrische bolleboos had Richard een tripje ondernomen naar Venezuela voor een babbel met Victor Belgiovane. De leverancier van de 700 kilo wit, die later in Livorno door speursmurfen uit een container werden geplukt. En waar zou die babbel over zijn gegaan? Over het plan om Witte Neus over de grote plas te vliegen. Al dan niet via Gambia of een ander gezellig land aan de westafrikaanse kust. Elementaire vraag: kan Richard vliegen? Yes. Volgens onze expert op dit avontuurlijke terrein heeft ie zijn brevet gehaald in de USA, een zogenaamde frozen ATPL. En dan kan je heel aardig vliegen.
Uit het officiële Italiaanse dossier blijkt onze Richard domicilie te hebben gekozen in Nieuwegein. Op het niet al te luxueus uitziende adres zijn ook een paar bedrijfjes met een plankluchtje gevestigd waarvoor hij de boeken bijhoudt. En hoe ironisch, daaronder ook een paar vehikels op het gebied van veiligheid. Of Richie voor dat laatste nou de aangewezen persoon is, moet ernstig worden betwijfeld. Tijdens een recent potje voeballuh achter het voorarrestelijk gaas zou hij op twee plekken een van zijn onderdanen hebben gebroken. Verder zou hij eerder dit jaar op bulldozerige wijze zijn bejegend door een Utrechtse spierversterker na wat alcoholische versnaperingen.
Nog een fleurig detail. Kramertje zou zijn notariële beslommeringen door dezelfde wijsneus laten verzorgen als Flip Kerkhoven (2), Erik Kroon (3) en de koning van de kampers in Noord-Nederland.
Toegegeven, zegt allemaal geen hol. En bewijst niks. Dus als die Italianen niet als een Testarossa met nieuwe fruitigheden komen, dan loopt de zaak versus Richard Kramer geheid uit op een Cranendonkje. Maar dat hadden we al gezegd. Stay tuned.

(1) Ga terug naar 16 augustus jl., betaal geen boete en lees op uw gemakkie deel 1.
(2) Wij raden u met enig enthousiasme aan om met Flip contact op te nemen via onze zoekmachine.
(3) En idem met Evert.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 505
Tutti va bene

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch