Imperialistisch Links baant de weg voor het nieuwe fascisme

13 januari 2022
Hits: 648

In Europa is het begrip nog niet neergedaald zoals in de VS: Imperialistisch Links. Shitlibs - zou Jimmy Dore zeggen.
Het zijn de 'linksen' die staan te springen als Syrië wordt gebombardeerd, Afghanistan gepacificeerd of oorlogstuig aan Oekraïne wordt geleverd. 'Nato Links' zou je ze kunnen noemen.
Ze zijn natuurlijk helemaal niet links, want anders zou je dat begrip moeten schrappen omdat het oorlogshitsers zijn. Als oorlogshitsers links zijn is er iets grondig mis met links.
Denk voor ons land aan GroenLinks (Jolande Sap die de moordmissie in Afghanistan mogelijk maakte). Of aan de huidige leiders van links die zo de volgende missie aan het Oostfront mogelijk zullen maken. Klaver is net zo verrot als zijn voorbeeld Trudeau.
GroenLinks likt nu de wonden omdat het weer niet gelukt is in de hoogste baantjesjagerij mee te doen te Den Haag. Nu moeten ze het doen met Halsema en nog wat goedbetaalde posten.
Dat de PvdA de Navo-partij bij uitstek is behoeft geen uitleg. Daar waart nog de geest van Max van der Stoel (CIA) rond.
Google hem even.
Blijft over de SP. Sinds de monarchie is omarmd is de Navo ook minder belangrijk geworden. Of oorlog & vrede. Ook daar moet de verdeling der baantjes de aantrekkingskracht van de partij (op betaalde functionarissen) vergroten. Daarom zijn jonge marxisten niet bruikbaar.
Ok. Sylvana Simons. Misschien dat zij een anti-oorlogsgeluid zal laten horen als het zover is. Misschien al volgende maand.
Maar voor de rest zijn ze niet te vertrouwen, in niets - corona of de voortwoekerende recessie, en dat heeft ertoe geleid dat gewone mensen, arbeiders met name, linkse politici niet meer vertrouwen.
Dat is levensgevaarlijk.
Dat is namelijk eerder gebeurd.
Zie deze fantastische video. (WK)

Paleander
Wie zich verbaasd over de granieten stoerheid van Wladimir Gremlin, die zou zich in het geheel niet verbaasd tonen over de dwangmatige psychose van oorlog & co in het Vlentagon met zijn bommen dump, als een gek roept, “mijn buurman wil mij vernietigen”, belde men vroeger de blauwe wagen die met een wit hempie met rugveters de gek kwam ophalen, als een land, met Joe Honest en zijn generaals blijftschreeuwen Wladimir gaat oorlog voeren, moeten we braaf ja en amen zeggen.., en vroom geloven dat dat zo is, ik vermoed echter een gekte, wel een erg gevaarlijke, als een land verslaafd is aan oorlogvoeren..
https://thegrayzone.com/2022/01/06/us-war-lobby-fuels-conflict-in-russia-ukraine-and-syria-ex-pentagon-advisor/

robbert
Recentelijk liet NPO serie over de Koude Oorlog goed zien dat de angst voor een Sovjet aanval, pure Amerikaanse angst-retoriek was die zoals na de val van Muur bleek, zich nergens op baseerde, de Russen op hun beurt vreesde een aanval van de NATO en baseerde daar hun strategie op; hier
interessant artikel over Oekraïne op de Associated Press:
https://apnews.com/article/europe-russia-ukraine-united-states-vladimir-putin-b547c53e4b787da6a8304807db6167c5

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 januari 2022
Aantal keren bekeken: 648

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch