Residentieel (005)

07 april 2017
Hits: 429

dinsdag 29 januari-2013
In maart 2010 werd een weelderig project te water gelaten. De bouw van het drijvende cruisepaleis “The Monaco”. Het evenement veroorzaakte geen tsunami. Pas een jaartje later bereikte de eerste rustige publiciteitsroller het Nederlandse mainstreamstrand en Editie NL. jutte het op. Wij volgden in het spoor van deze lichtvoetige nieuwsbron, zij het wat kritischer. Kwam omdat wij in het verleden al een kilometertje tekst hadden gespendeerd aan het brein achter het megalomane project: “Ir.” Bas Koole (1).
Resultaat van onze publicaties over dit onderwerp waren een paar oekazes van voornoemde, in België verblijvende Bas, die stylistisch misschien niet het neusje van de monegaskische zalm waren, maar aan duidelijkheid niets te wensen overlieten. Bas was boos.
Na een paar maanden ging de verbale storm liggen en wij hoorden geen kick meer back over het luxe drijvende project. Nou laten wij een dergelijk kluifje niet graag uit ons voederbakje plukken, dus richtten wij ons vandaag opnieuw tot de International Naval Engineering Consultants in Poortugaal met de volgende mail. Komt ie:
"In februari 2011 besteedde het RTL 4 nieuwsprogramma Editie.NL. aandacht aan de bouw van het formidabele Nederlandse cruiseschip “The Monaco”. Het wordingsproces zou zich onder uw supervisie voltrekken. Sindsdien zijn twee jaar verlopen en normaliter zou van de vorderingen toch iets zichtbaar moeten zijn. Nu behoort een schip als dit niet tot uw core business, maar het zou toch in ieder geval een buitenkansje zijn in de p.r.-sfeer. Tot nu toe maakt uw website echter geen enkele enkele melding van het blozende kind van de Building Investment Group. Zou u ons kunnen zeggen of het project nog alive and kicking is en zo ja, waar wij de adolescente Monaco wel kunnen aanschouwen?".
Waarom wij ons niet rechtstreeks tot Bastiaan hebben gewend? Goeie vraag. Awel, wij vernamen vorige week dat er iets onaangenaams zou zijn gebeurd in Brasschaat, waardoor wij vermoeden dat onze vriend noch in de stemming noch in de gelegenheid is om snel een antwoord te formuleren. Dus ... stay tuned.

(1) Wij raden u met enig enthousiasme aan om de eerste vier afleveringen van dit vorstelijke verhaal te raadplegen (even zoeken op "residentieel" op deze pagina) en als u even tijd hebt ook kennis te nemen van onze publicaties over Basje’s Werdegang in het eerste decennium van deze eeuw.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 429

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch