Syrië

Hits: 395

woensdag 11 januari-2012
Wat een gelul zeg, van die Bashar al Assad, buitenlandse inmenging en samenzweringen. Samenzweringen, dat is zo 1990, weldenkende verlichte geesten anno 2012 weten wel beter. Samenzweringen is zoiets als extra bigmacs voor mensen met obesitas, vult de maag en tast het denken aan.
Laten we voor de lol die gedachtengang van Assad eens volgen.
Neem Michael Weiss, directeur communicatie (ten tijde van het derde Reich zou dat gewoon nationalsozialistischer fuehrungsdirektor zijn geweest) van de Henry Jackson Society, directeur van Just Journalism, schrijver van een blog van de Daily Telegraph. Meneer Weiss is erg bezorgd over het beeld van Israël in de media. Dan weten we wel hoe laat het is, zo niet kijk dan even hier.
Druk baasje, kan haast niet anders met dat verkeerde beeld van Israël. Maar hij vond ook nog tijd om een adviesje te schrijven voor de Strategic Research & Communication Centre van Ausama Monajed, in een vroeger leven directeur van Barada TV. Het Amerikaanse State Dept. financiert Barada TV sinds 2006. Kan hè, de USSA heeft immers decennia lang de democratie bevorderd. Zo ook in Syrië, kijk even hier voor de wikileaks.
Terug naar meneer Weiss. Die schreef dus "Safe Area for Syria - an assessment of legality, logistics and hazards" een soort blauwdruk voor een militaire interventie in Syrië. Verkrijgbaar op de website van de Syrian National Council, de club die zo graag interventie wil.
Jammer genoeg zijn er naast de Syrian National Council ook andere groepen in en buiten Syrië, die democratische veranderingen willen. De National Coordination Body for Democratic Change is er zo één. Maar ja, die willen weer geen buitenlandse interventie, dus tellen die niet mee in de wereld van meneer Weiss en het State Department. Gelukkig zijn bakens van democratie als Saoedie Arabië en Qatar wel voorstander van interventie.
Nee, meneer Assad lult maar wat, buitenlandse inmenging.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 395

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch