Studio Sport (009)

26 maart 2017
Hits: 342

zaterdag 31 maart-2012
De verdediging van de Amerikaanse topschutter Robert Bales neemt delirische vormen aan. Eerst was ie bezopen, toen had ie het afgezette been van een collega niet kunnen verwerken en vervolgens zat ie volgens kenners na zijn voorafgaande gigs in Irak geestelijk al wat wanordelijk in elkaar. Weerhield hem er allemaal niet van om twee keer ongemerkt door wat mijnenveldjes heen en weer te hollen naar twee dorpjes in de nabijheid om in totaal zeventien burgers af te knallen, bijmekaar te slepen en in de fik te steken. Zelfs een Thomas zou naar zijn voorhoofd wijzen.
Om er nog een schepje bovenop te doen heeft een knuppel van het Pentagon gisteren nog een formidabele boer gelaten. Misschien had sergeant Bales wel Mefloquine aka Lariam gebruikt. Da's een anti-malaria middel met alleraardigste bijwerkingen. Je kunt er namelijk depressief van raken, in een hemelse psychose terechtkomen en zelfmoordneigingen kweken. Daarom had de legerleiding van de USSA het middel in 2009 afgeraden voor luitjes die rondliepen met een rugzakje trauma's. En wat denk je wat, volgens eerdere berichten was Robertje een van die luitjes.
De Pentagonknuppel had nog niet mogen neuzen in de medische gegevens van onze sportheld. Dat duurde nog wel een paar weken. Maar het zou hem niks verbazen als de topsniper inderdaad een happie van dat anti-malariaspul had genomen. We zeiden het al: dat wordt uiteindelijk vrijspraak. Daar kan je Lariam op innemen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 342

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch