Skip to main content

Fuck (036)

20 januari 2017

vrijdag 8 augustus-2014
Een Vandaag. Een Gisteren. Een Eergisteren. Een Vorige Week. Ze blijven daar keurig in de ganzenpas lopen. Zoals gisteren. Poetin is een schurk. Een soort mafiabaas. Een potentaat die de Krim heeft ingepikt en nu op het punt staat hetzelfde te doen met Oost-Oekraine. De NATO moet als een speer al zijn oorlogsrommel naar de oostgrenzen verplaatsen, want voor je het weet zijn ook Polen en de Baltische staten het haasje. En wie dat allemaal niet gelooft werkt voor Vlad's propagandamachine. Je zou bijna wensen dat meneer Yanukovich zich indertijd gewoon had overgegeven aan het Vierde Rijk. En had voldaan aan de eisen van het IMF, de Wereldbank en andere instellingen die de belangen van de happy few vertegenwoordigen. Maar dat deed die kloothommel niet en nu zitten we plotseling met de rotte peren. Van Fucktoria Nuland, de jongens van PNAC (1), van John MacCain, van oliegarch Igor Kolomoisky, van chocogarch Petro Waltzman (sorry Poroshenko) etcetera. Er is een vliegtuig neergeschoten. Was het Poetin? Was het Northwood? Verder staat er een complete genocide voor de deur. Het ene deel van de “bevolking” van Oekraine heeft namelijk het recht om een coup te plegen en wie iets anders wil heeft dat niet. Maar dat is volgens hullie van Een Vandaag etcetera Russische propaganda.
Om hun (?) punt voor de zoveelste keer te drukken lieten ze gisteravond een paar sprekende hoofden aan het woord. Een van die hoofden behoorde toe aan William Browder. Een Amerikaanse investeerder, die jarenlang zijn leeftocht verdiende in Moskou tot Poetin hem eruit kieperde en William's Russische spaarvarken aan barrels sloeg. De rest van William's spaarvarkens bevond zich gelukkig offshore. Zijn accountant Magnitsky ging de cel in toen hij naar Moskouse maatstaven iets te hard riep dat Rusland een corrupt zootje was, een land met in de top alleen maar dieven en zakkenvullers. Welk land niet zou je zeggen, maar de behandeling die Magnitsky kreeg was mensonterend. Misschien wordt het eens tijd voor Poetin om te verklaren dat zijn speurneuzen “some folks” gemarteld hebben. Magnitsky overleed in de cel. Browder sloeg aan het procederen en verscheen voor talloze camera's om zijn morele verontwaardiging uit te kraaien en te waarschuwen voor Poetin. Zoals gisteravond. Bij Een Vandaag.
Smakelijk detail. William kreunde gisteren dat Poetin geld steelt. Nou kan je dat best kreunen, maar dan moet je zelf brandschoon zijn op dat terrein. Anders gaat je geloofwaardigheid naar de Filistijnen of een ander mediterraan volk uit de oudheid. En laat onze William, die uit fiscale overwegingen zijn Amerikaanse nationaliteit inruilde voor de Britse (2), nou een nare financiële affaire achter de rug hebben. Jawel. En dat vormde waarschijnlijk voor Poetin cs. de reden om William bij de vulles te zetten. Ook al omdat ene Michail Khodorkovsky daarin een rol speelde en die lag ook al niet erg lekker bij Vlad. En hij niet alleen. Ook de vanuit Jersey opererende Peter Michael Bond, die voor zowel Khodorkovsky als Browder driftig in de weer was om langs listige wegen extra winst af te romen en weg te sluizen. Zonder zichzelf te vergeten. Als u erg nieuwsgierig bent naar de affaire waaraan wij refereren leeft u zich dan hier uit en vergeet niet om nog eens onze serie “Deuss en de Ruskies” voorbij te laten gaan. Happy hunting en pas op voor Poetin-propaganda. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje "Ebolalalalala" dd. 5 augustus 2014.
(2) Winst van offshore-ondernemingen is in Great Britain onbelast.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017