Kunstjes (006)

28 februari 2017
Hits: 356

dinsdag 16 oktober-2012
Waar hebben we dat meer gehoord. Aan de overkant van het plasje is een onderzoek van de SFO (Serious Fraud Office) gestrand wegens “vormfouten”. Ging over de twijfelachtige rol die de Iraans/joodse ondernemer Robert Tschenguiz zou hebben gespeeld bij het in elkaar donderen van de IJslandse Kaupthing Bank in 2008. Robertje was op dat moment de grootste debiteur bij dat spaarvarken en tegelijkertijd aandeelhouder van de firma Exista, die op zijn beurt weer een dikke vinger had in het aandelenpakket van Kaupthing (1). Maar als je iemand als Robert voor langer wil wegstoppen in een kerker en hem een metamorfose tot kale kip wil bezorgen dan zal je toch met sluitende bewijzen moeten komen voor frauduleuze kunstjes. En daar hobbelde de SFO in de fout. Was trouwens vier maanden eerder al gebeurd met Robert’s broer Vincent, die nu 100 meloen Pond van de Britse staat eist vanwege toegebrachte schade aan zijn reputatie en de inhoud van zijn knip.
De boys begonnen in 1997 hun zakelijke carrière met 1 meloen Pond. Kregen ze van hun pappa, die de sjah en zijn vrouwtje had voorzien van de nodige juwelen om een leuke indruk te maken bij allerlei plechtigheden en festiviteiten. Robert en Vincent bereikten in de loop der jaren beiden de status van miljardair. Gedeeltelijk over de rug van de IJslandse bevolking, maar dit terzijde. Zij namen het er goed van, zeilden en vlogen over de wereldzeeën en lieten de kurken knallen op hun talloze feestjes. Die werden bij tijd en wijle georganiseerd door een Nederlands loodsvisje, Haddi Haddou-Levi, die ook ons daarvoor bij herhaling uitnodigde. Helaas was onze tuxedo net in ongerede geraakt.
Die uitnodigingen kwamen overigens niet uit de lucht vallen. Wij hadden ons namelijk nogal eens negatief uitgelaten over onze vriend en kennelijk wilde hij dat beeld graag wat bijkleuren (2). Toen de SFO in 2011 zijn initiatief inzette versus de gebroeders Tschenguiz achtte Haddi het verstandiger zijn geluk elders te beproeven. Misschien wat voorbarig, want zijn twee voormalige opdrachtgevers zijn weer van het haakje en hebben hun ouwe leventje van Wein, Weib, Gesang en aanpalende geneugten weer enthousiast hervat. En lullig nou, zij kennen waarschijnlijk ons adres niet en onze tuxedo is weer helemaal tiptop. Dus nou maar hopen dat Haddi het contact met Robbie en Vinnie herstelt. Wij willen ook wel eens feestje in Monaco meemaken. Fingers crossed. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 3 dd. 31 maart 2011. Volgens Deense mainstreamberichten werd Kaupthing ook drifig gebruikt door Russische jongens van de toendra en hun nette associè’s om hun zwarte poen een OMO-aanzicht te bezorgen.
(2) Bestijg rustig onze zoekmachine en toets de term Haddou in. Boeiend, heel boeiend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 356

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch