Folteren heeft wel nut

Hits: 353

dinsdag 16 december-2014
Vergeten wordt gemakshalve dat er al een ouder rapport van de Amerikaanse Senaat bestond over folteren, dat van de Armed Service Committee, uit 2008. Daarin stond onderandere een verklaring van ene David Becker, de baas van het zogeheten GTMO Interrogation Control Element (GTMO is Guantanamo) die stelt dat hij onder forse politieke druk gezet werd om resultaten te boeken. Paul Wolfowitz (toenmalige Minister van Defensie) vond dat er te weinig inlichtingen verkregen werden in Guantanamo.
Verborgen als voetnoot 857 van het uittreksel van het geheim gebleven gehele rapport inzake folteren wordt duidelijk dat folteren echt nut heeft. Het betreft Ibn Sheik al-Libi, gepakt in Afghanistan kort na de Amerikaanse invasie en ondervraagd door de FBI. Hij sloeg door, maar blijkbaar vond de CIA de uitkomst onvoldoende en leverde al-Libi af bij de Egyptenaren. Die wisten wel hoe je iemand aan het praten kon krijgen. En jawel, volgens al Libi was Irak de grote schuldige achter al Quaida en steunde het door middel van chemische en biologische wapens. Kijk, dat was wat de politieke top in de VS wilde horen: Irak, Irak, Irak.
Toen al Libi in 2003 weer werd teruggevlogen naar de VS verklaarde hij daar dat hij werd gemarteld en hij vertelde wat “men” wilde horen. Maar zijn verklaring werd door de toenmalige Minister Colin Powell bij de VN dat Irak, Irak en Irak achter alles zat de reden om het land binnen te vallen. Dus martelen heeft wel degelijk nut, het levert een bouwsel aan leugens zodat je ten strijde kan trekken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 353

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch