Skip to main content

IJ, IJ (022)

30 september 2002
Hits: 495

Opnieuw hadden wij medische assistentie nodig om op de been te blijven. Naar aanleiding van onze vorige bijdrage in deze reeks benaderde Erik de Vlieger ons met een e-mail van hebben wij jou daar. Hij schreef het volgende:
He mensen.
Ik las toch bij jullie in 2001 dat ik zowel met de CIA en Bin Laden op Shipdock werk. En ook nog eens Figee. Dat vind ik bijna een moordaanslag waarbij mijn dochter die altijd in Vrankrijk Spuistraat rondhangt de schrik van haar leven kreeg toen iemand dat vertelde.
De uitleg
Figee was van Jantje Rijsdijk. Een Rotterdamse havenbaron die Figee had gesloopt van 300 werknemers tot 55. Verliesgevend ongeveer 2,5 miljoen piek per jaar en de bank ABN/AMRO stond op het punt de boel de liquideren. De Haarlemmers, waarvan ik er een kwart persoonlijk kende, ben ik (wel op zakelijke gronden hoor) te hulp geschoten. Het bedrijf is overgenomen en verplaatst naar Shipdock. De Yemen-order speelde toen al en omdat er zogenaamde oret subsidie bij moest. Anders kon ik nooit met de Chinezen concurreren. Ik heb de directie eruit geknikkerd en ben gaan knokken voor orders. Wat ook redelijk lukt. Verder niets spannends.
Shipdock is gewoon een moeilijk bedrijf wat tien jaar lang al verlies maakte en op een prachtig stuk grond ligt. Ik ben eigenlijk gepakt door het bedrijf en wil het koste wat kost beschermen tegen een aanval van de gemeente als het gaat om herbestemming. Dus wat doe ik? Ik probeer die randdebiel van een Luske te bewegen het ADM terrein over te doen om daar de werf te vestigen en te behouden. De gemeente wil dat ook en Luske haat mij en ik krijg halve bedreigingen. De bewoners op het ADM ken ik redelijk lang en ik adviseer hun soms als het gaat om juridische zaken tegen Luske en de gemeente, omdat ik beloofd heb om indien ik het koop voor hun een positie te krijgen zodanig dat de vrijplaats behouden blijft.
Shipdock is van mij en heeft geen inmenging van wie dan ook nodig. Sterker nog, ik moet geld hebben om het te laten overleven. Bin Laden of Amerikanen? Lazer op met die imbecielen. Moet ik ook nog op tv roepen dat ik een hekel heb aan de Amerikanen? Kan hoor!! Over het Paerd
(van Amstel, red.) zullen jullie wel genoeg hebben gelezen. Zo hoort het en niet anders !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Endstra was mede-eigenaar van het World Fashion Center
(WFC in Amsterdam, red.) en ik heb in oktober verleden jaar dit belang (25 %) verkocht omdat ik de reputatie zat was. Als je goed geïnformeerd was dan wist je dat zijn schoothondje Hummel met mij op voet van oorlog is en was. Ik moet ze niet. De honderd andere onroerendgoed boys en de banken die nu nog met ze werken mogen lekker met ze doorgaan. Weet je trouwens dat de ING bank nog vol met hun in het WFC zit? Ze zijn eigenaar van toren 3 en doen samen het management. Opletten !!
Ik doe de laatste tijd veel in mijn mediabedrijf(je) en succes kent vele vrienden maar ook vijanden. De huidige ondernemerswereld is niet over mij te spreken, omdat ik mij anders opstel en daar eerlijk gezegd ook lol in heb. Fuck the pope. Schrijf alles wat je wil maar zet me niet in de hoek met de rest.
Groet, Erik de Vlieger
”.
Als doorgewinterde lezer van deze rubriek zult u begrijpen dat dit ons allemaal even teveel werd. Moordaanslag? Randdebiel? Een hekel aan Amerikanen? Schoothondje? De paus neuken? Teveel vragen om ineens te stellen. Zelfs aan Erik.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 september 2002