Skip to main content

IJ, IJ (021)

30 september 2002
Hits: 397

Erik de Vlieger voert als toffe gozer gesprekken met de Amsterdamse kraakbeweging. Erik de Vlieger voert als toffe gozer gesprekken met Het Parool. Erik de Vlieger verschijnt als toffe gozer bij Barend en Van Dorp. Erik de Vlieger is voor een groeiend aantal mensen gewoon een toffe gozer. Zo ontvingen wij naar aanleiding van onze niet zo toffe stukjes over de zakelijk uit zijn voegen gegroeide Haarlemse naaimachinefabrikant bijvoorbeeld het volgende ontroerende briefje:
he people, kijk eens op www.squat.net/paard en gooi de vlieger niet in de hoek. Daar heb je tenminste wat aan. leve het parool !!!! greetz”. Afzender Anita de Vlieger.
Maar ook Erik zelf deed een duit in het zakje:
hallo mensen,
Mijn naam is Erik de Vlieger en ik ben samen met mijn familie eigenaar van Imca. Zoals u wellicht weet zijn er binnen ons bedrijf meerdere activiteiten ondergebracht. Van media tot oude economie. Zelfs het multi culti colorful radio en het mooie vastgoedbedrijf. Nou sta ik bekend bij de vieze onroerendgoedwereld als een paria doordat ik er een eigen mening op na hou als het gaat om speculatie, krakerssympathie en het anti-ballengehalte. Tot mijn grote verdriet lees ik bij uw muurkranten dat ik banden heb met heerschap Endstra. Tevens werd mij ook verteld dat mijn noodlijdende Shipdock banden had met nota bene de CIA.
Shipdock, waar wij na 12 jaar verlies dit bedrijf van de blauwe blazer brigade hebben overgenomen en zonder ontslagen de 200 werknemers weer lekker aan het werk hebben (en zakelijk voordeel voor ondergetekende !!!). Mijn persoontje die midden tussen de krakerswereld staat en knokt tegen de Luskes van deze wereld associëren met Amerika is een lachertje. Ik woon in Amsterdam met mijn gezin waarbij mijn kinderen opgevoed worden met zaken die ook in jullie muurkrant staan. Dus lieve dames en heren, verdiep je in mij of kom langs om het te zien. Vooral doorschrijven maar associeer me niet met vullis. Grote groet, Erik de Vlieger
”.
Niemand zal het gek vinden dat wij om meerdere redenen in coma zijn geraakt over zowel de inhoud als de stijl van bovenstaande mail. Inmiddels zijn we weer bijgebracht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 september 2002