Hoe fris is Terra Vitalis? (037)

24 maart 2017
Hits: 527

donderdag 9 augustus-2012
Wat moet er nu omgaan onder het kruintje van Cor van Erp? Het strijdbare SP-raadslid uit de gemeente Bernheze, dat zich indertijd encanailleerde met de visionaire Terra-Vitalis-bestuurderen Jur van Dalen en Willem baron Schimmelpenninck van der Oye, met op de achterbank hun professorale toezichtoompje Harrie van Mens. En dit illustere trio namens het volgzame deel van de groene investeerders bijstond bij het ten grave dragen van hun geliefde fonds en het onderbrengen van de nalatenschap in een onbekend Luxemburgs kantoortje.
Naar nu pas blijkt heeft voornoemd Terra-trio er in de laatste jaren van hun bestuurlijke activiteiten geen Bossche bol van gebakken. Een tiende deel van de bezittingen in Costa Rica blijkt deels besmet te zijn met het teakvirus SDLT en/of staat erbij als een bosje treurwilgen bij een kikkerloze boerensloot als gevolg van een bulderend achterstallig onderhoud.
Inmiddels heeft dat al geleid tot juridisch gekrakeel en blunderden Jur en Willem tegen het verschijnsel beslaglegging op en een schadeclaim van 260.000 euro (1). Eigenlijk ook niet weer zo verrassend, want op 30 mei van dit jaar meldden wij al dat de nieuwe eigenaar (CATF) Willem’s adviesvehikel Alfheim met de vulleswagen had meegegeven. En dat doe je niet zomaar.
Vraag is nu of het bij dit ene juridische akkefietje blijft. Want de werkelijke schade in Costa Rica loopt in een stevig aantal meloenen. En dat zal straks zonder twijfel zijn weerslag vinden in de waarde en verhandelbaarheid van de aandelen waarmee de ouwe Terra-gelovigen zijn opgescheept.
Wie draaien voor de te verwachten zeperd op? De organisatoren van de begrafenis of CATF, dat kennelijk een due diligence heeft gepleegd waarvan een aan Cor’s zorgen toevertrouwde Helicon-student het tomatenrood op de kaken zou krijgen. Of wordt er misschien ergens aangeklopt in Costa Rica? Tsja, hoe gaat zoiets in Latijns-Amerika? Denkt u wat wij denken? Ja, precies.
God, je zal er toch ingestonken zijn. Zit je toch stevig met de peren. En btw: wat gaan de luitjes doen, die er niet zijn ingestonken? Of luitjes die nog wat meloenen te vorderen hebben van de Terra-beheerders? Dat wordt hommeles. Dus stay tuned.

(1) Zie aflevering 36 van eergisteren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Aantal keren bekeken: 527
Hoe fris is Terra Vitalis

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch