Handel is handel (002)

woensdag 29 december-2010
Op ons artikeltje van gisteren over de Deense BTW-carroussel die woest aan het draaien sloeg toen ex-minister Connie Hedegaard in 2007 de verplichte registratie van handelaren in CO2-emissierechten afschafte, hebben we een reactie van een actieve lezer binnengekregen. In navolging van Wippie Assange schuiven we die hierbij licht geredigeerd door het luik. Komt ie:

"Op die bewuste dag in 2007 heeft Canada zich hiervan gedistantieerd en oefent nog steeds controle uit op dit soort bedrijven van eigen bodem. Omdat de carroussel wereldwijd begon te draaien, is dat door verschillende partijen in de markt niet in dank afgenomen. Maar via allerlei achterkamertjes werden ondanks die controle toch heel wat Canadese emissiefondsen op de daartoe ingerichte beurzen dermate uitgekleed dat ze de status van Penny Funds bereikten. Neem bijvoorbeeld Era Carbon. Dat had voor meer dan 100 miljoen dollar aan assets emissierechten in huis. De onderneming werd haast op wetenschappelijke manier geleid door nette mensen en had een contract met de grootste energieleverancier van Europa in de bureaula liggen. Na die dag in 2007 duikelde Era op de beurs naar 25 dollarcent.
Mensen begaan met het milieu wordt nou toch eens wakker! Het enige groen wat emiteert en fermenteert is de kleur van de greenback
".

Werd Connie bij de CO2 gezet? Nee, nee. Ze is keurig beloond voor haar inspanningen en heeft nu het postje van Eurocommissaris voor het Klimaat.

Handel is handel

  • Hits: 305
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch