Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (089)

16 februari 2017

woensdag 16 november-2011
Krijg je een vaatvernauwing van. Een paar Amerikaanse Chinezen mochten in april 2010 een bedragje van in totaal 225 meloen dollar ophoesten als ze buiten de gevangenispoort hun proces wilden afwachten. Wat hadden ze volgens het OM gedaan? Ze hadden terreinvehikels verkocht met een vals smogcertificaat. O ja, en nog een onbeduidend kluitje zwarte inkomsten witgewassen. De reden voor die 225 meloen borgtocht? Ze mochten eens de benen nemen naar China.
Jerry Sandusky mocht deze week na een paar benauwde dagen naar buiten als ie een tonnetje dollars schokte. Die worden alleen verbeurd verklaard als ie niet verschijnt bij de behandeling van zijn zaak. Verder hoefde hij geen enkelbandje om. Hij was geen Chinees. Wat had deze ouwe football-coach op zijn geweten? Hij wordt er nu al van beschuldigd, dat ie als hotemetoot van de stichting Second Mile tussen 1994 en 2009 veertig jochies tussen de 6 en 12 jaar een anus horribilis bezorgde. Maar dat kunnen er nog meer worden.
De boys waren afkomstig uit probleemgezinnen in de USSA en Canada en werden 'szomers door uiterst bewogen instituten als het Fresh Air Fund naar de accomodatie van oom Jerry en tante Dorothy in Pennsylvania gestuurd. Om er even lekker uit te zijn en positieve energie op te doen.
De sportafdeling van de Penn State University is verantwoordelijk voor zowel die accomodatie als de zomerse activiteiten van de met deftige pakken gevulde Second Mile cq. Sandusky. En dan mag die combinatie in 2008 uit elkaar zijn gevallen, twee hoge droplullen van de sportafdeling konden hun locker legen en vertrekken. Die waren namelijk in 2002 door ene Joe Paterno van het Fresh Air Fund gewaarschuwd, dat oom Jerry was betrapt bij het beproeven van een tienjarige jongen in de doucheruimte. Niemand van het trio dacht eraan om het smurfburo op te bellen en dat mogen ze nu nader toelichten bij de kadi.
Die Paterno is in de USSA een gelouterde football-coach met friends in high places. Een van hen is oud-president George W. Bush. En in dat licht kan het haast geen toeval zijn, dat Paterno de juridische hulp heeft ingeroepen van J. Sedgwick Sollers, de bef van pappa Bush bij de Iran-Contra-affaire. Gevoegd bij het feit, dat de naam van pappa Bush ook al viel in het van pedo's wiemelende Franklin-schandaal en we beginnen nattigheid te voelen (1). Vooral omdat er inmiddels berichten zijn opgedoken, dat oom Jerry "zijn" jongens tegen betaling doorstootte naar de friends in high places. We zijn weer thuis. Stay tuned.

1. Voor de vuiligheid van de Franklin affaire kunt u hier terecht. Vooral de geboycotte film is opzienbarend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort