Skip to main content

Tussen premies en piraten (041)

28 februari 2017

dinsdag 4 oktober-2011
Jan Kees de Jager jaagt tegenswoordig iedereen op de kast. Zelfs als ie nog niks heeft gezegd. Neem bijvoorbeeld Jos Baeten, de Dikke Deur van verzekeringsmaatschappij ASR. Die boert in de Telegrof de verwachting uit, dat Jan Kees binnenkort de druk op verzekeraars zal opvoeren om klanten bij wie ze een woekerpolis in hun gleuf hebben geduwd financieel tegemoet te komen. En die compensatie direct in de polis te storten in plaats van aan het eind van de looptijd.
Vindt ons Jos niet echt errug, want er moet iets gedaan worden om het geblutste vertrouwen bij het vulgus weer te herstellen. En de winsten weer wat op te krikken.
Ons Jos: "Verzekeraars hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid".
Wij zijn uiteraard hartstikke blij dat vriend Baeten het licht heeft gezien. Zijn ASR is er namelijk ook verantwoordelijk, dat een gezonde dochter willens en wetens naar de kloten is geholpen. Onder meer om allerlei andere vuiligheid af te dekken. Vuiligheid waar Jan Kees geen weet van heeft, tenzij hij tussen de bedrijven door af en toe het vervolg van deze serie tot zich neemt.
Wij hebben zowel Baeten als zijn voorganger Van Ek in het recente verleden al eens benaderd met vragen over die vuilnisbelt. Geen antwoord. En dit maatschappelijke wangedrag vertoonden beide heren in wezen ook ten aanzien van de smeekbedes van dochter PSL om tot een vergelijk te komen. Geen kik. Nog heel even en de juridische molen gaat draaien, begeleid door een lieflijk murmelende mainstream. Nou zijn wij benieuwd of meneer Baeten ook in dit geval ineens over zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid struikelt. Wij wachten gespannen af. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten