Sssssst (002)

07 april 2017
Hits: 270

donderdag 22 oktober-2009
Na zo'n jaar of zeven beginnen de verklaringen van klokkenluider Sybil Edmonds toch langzaam hun weg te vinden in de mainstream en de vakliteratuur. Neem nou bijvoorbeeld military.com. Een site die zich uitput met nieuws uit de Amerikaanse en globale militaire wereld. Geen links gedreutel. Niet eens Liberal. Maar toch recentelijk een flinke scheut aandacht voor Sybel. Compleet met de volgende kwoot over Marc Grossman en andere oliebollen in overheidsdienst, die van tijd tot tijd zulke gezellige tidbits overhevelden naar belangstellenden in Istanbul en Tel Aviv :

" ... Ambtenaren van het Pentagon zonden die buitenlandse agenten een lijst met namen van lieden die toegang hadden tot gevoelige informatie op het gebied van nucleaire en wapentechnologie. Inclusief hun sexuele voorkeur, de hoogte van hun hypotheek, hun eventuele gokverslaving etcetera. Daarmee gingen die agenten dan aan de slag en trokken die potentiele informanten over de streep".

Chantage dus. En aanleiding om voor de zoveelste keer op onze eigen Blechtrommel te slaan. Om Den Haag aan te sporen serieus werk te maken van het gevalletje Demmink. Dat begon met een stoet aan verklaringen over de onbedwingbare hang naar kinderhopsen bij de secretaris-generaal van Justitie. Is geen hol mee gebeurd. Getuigen werden tot zwijgen gebracht, de Gaykrant en Panorama lieten zich door Joris in een hoek manouvreren, een officieel onderzoek leverde zoals gebruikelijk niks doorslaggevends op, Turkse bronnen kregen tegenwind, Huseyin Baybasin kreeg onaangekondigd bezoek, publicaties op het internet zijn per saldo niet serieus te nemen, al die toestanden rond de medina in Arnhem zijn toevallig, blablablablabla. En voor de rest stilte. In een zaak waarbij een van de allerhoogste ambtenaren mogelijk wordt gechanteerd en gedwongen is om keurig in de Turkse pas te lopen op straffe van het naar buiten brengen van vunzigheden.
Wat zo'n Joris allemaal kan doen ten behoeve van Turkse opdrachtgevers uit zowel de polletieke als avontuurlijke sfeer? Kunnen we alleen maar zwetend naar raden. Het is rustig rond de Hofvijver. Gaat u maar lekker slapen Welterusten. Retteketet. Beter Bed.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 270

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch