Illusionisten

Hits: 378

donderdag 18 juli-2013
U weet het. Op 22 mei werd Ibrahim Todashev voor zijn klus geschoten. Tijdens zijn verhoor door een FBI-smurf (1). Op 8 juli zouden de lijkengrutters hun autopsierapport vrijgeven. Maar de Feds zwaaiden met een stopbord. Het deksel moest nog even op de pan blijven. Het onderzoek naar het prijsschuttersfeest was namelijk nog in volle gang, begrijpt u. En stel je voor, dat we voor de mosterd uit verkeerde conclusies zouden trekken. Bovendien is het proces tegen het broertje van Ibrahim's gap Tamerlan begonnen en dan kan je beter niet dat rapport er dwars doorheen laten fietsen. Een ontroerend stukje mantelzorg van de FBI zullen we maar zeggen. Wanneer we in het proza van de betrokken lijkengrutters mogen neuzen? Uuuuuh, tsja.
Ook leuk. Op 18 juni jl. stuurde onderzoekjournalist Michael Hastings met een gierende gang zijn heilige koe een boom in. Geen dag nadat hij aan collega's en vrienden had gemeld, dat ie op een hete story zat en dat ie om die reden in de kieren werd gehouden (2). Pas twee uur nadat LAPD-smurfen bij het wrak waren gearriveerd gaven ze de identiteit van het slachtoffer vrij. Terwijl er toch nummerplaten op de bolide zaten (3). Michael's stoffelijk omhulsel ging naar de plaatselijke grutters en die gingen op zoek naar de oorzaak van het merkwaardige rijgedrag van de journalist. Die had al vijf jaar lang geen booze meer aangeraakt, dus dat kon het niet wezen. Wat dan wel? Zijn ze nog niet uit. Dus nog geen autopsierapport. Intussen is wel Michael's as in een potje gewurmd en bij de familie in de gleuf geduwd. Van wie de LAPD toestemming had om hem in rook te laten opgaan? Van niemand. Wanneer we in het proza van de betrokken lijkengrutters mogen neuzen? Uuuuuh, tsja.
Met alle respect voor de illusies die Hans Klok in Carré etaleert, maar deze geheimschrijvers kunnen er ook wat van.

1 ) Mocht het weggezakt zijn: zet de boel even in zijn achteruit naar dinsdag jl.
2 ) Herhaal dezelfde manoeuvre en houd ho op 9 juli 2013.
3 ) Vgl. het oude nieuws dat de Amerikaanse overheid elke auto on the move dankzij de nummerregistratie in het snotje houdt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 378

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch