Skip to main content

Antillen vice versa (043)

25 februari 2017

donderdag 31 juli-2014
Het was een tijdje stil. Maar ineens ging de wekker. Er is namelijk een niet zo'n misselijke verklaring opgedoken in de affaire rond Chris van Assendelft van Wijck. Van iemand die het weten kan. Ondertekend en wel. Daarin staat ondermeer dat de in België tot vier jaar kerker veroordeelde Viviane Verhoeven ergens in 2012 het plan had opgevat om Chris door een huurmoordenaar te laten omleggen. Geheel in overeenstemming met haar uitspraak “Ik ga Chris kapot maken. Hij is in zijn leven de verkeerde vrouw tegengekomen en ik word zijn Waterloo”.
Om daar rigoureus vorm aan te geven arrangeerde Viviane een babbel met ene W.G. in het luxe Curacaose vakantieoord Baoase, waar ze in die tijd verbleef. Nou, W.G. wilde het klusje wel op zich nemen, maar hij vroeg er 50.000 euro voor en die had Viviane even niet. In arren moede kocht ze wel een gun van de betrokken slinger om zich te kunnen verdedigen als Chris gekke dingen in zijn hoofd haalde (!). Of, wie weet, zelfmoord te plegen. Iets waarmee ze regelmatig zou hebben gedreigd in haar kennissenkring.
Nog iets gezelligs: Viviane heeft het deel van de inboedel uit de woning van Van Assendelft van Wijck in Schilde, dat zij op illegale wijze naar Curacao had verscheept, inderdaad gecedeerd aan Leo Nipshagen toen deurwaarder Ramazan op de stoep stond. Iets wat Chris van meet af aan heeft verklaard (1). Verder verpatste ze een van Chris gejatte Rolex en een paar kristallen kroonluchters. Een mens moet wat doen om het leven door te komen.
En dan was er nog Nardy Cramm, Viviane's compagnon in het kwaad en directrice van het met assistentie van ome Leo opgetrokken luchtkasteel Curiel & Sharma. Ten tijde van de afhandeling van de scheiding van Van Assendelft van Wijck en zijn eerste echtgenote was deze wannabe speurneus als secretaresse werkzaam bij de Curacaose bef Saskia van der Gieken. En laat Saskia nou die echtgenote juridisch bijstaan. Kat in het bakkie dus voor “detective” Cramm. Al dan niet met medeweten van haar werkgeefster verzamelde zij lekkere hapjes uit de vertrouwelijke dossiers van voornoemde cliënte en speelde die door aan Viviane Verhoeven en ... de belastingdienst. Als je iemand kapot wil maken moet je het zo doen. Zonder twijfel zal deze verklaring de nodige gevolgen krijgen. En wij zijn erbij. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 30 van deze serie dd. 5 november 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa