alternatieve theorieën

Hits: 359

woensdag 17 april-2013
Het Britse Skynews laat vandaag foto's zien van onderdelen die tot de Boston bommen zouden hebben behoord. Dit roept vragen op.
Sinds wanneer laten justitie of forensische onderzoekers het publiek weten hoe een bom is/was samengesteld?
Normaal gesproken zou men dit "in het belang van het onderzoek" nimmer naar buiten brengen. En dan dit: op een van de foto's laat men een stukje electronica zien, dat ook een onderdeel van een van de bommen zou zijn.
Wat deze foto zo interessant maakt is dat deze printplaat geen gewone printplaat is met herkenbare zaken als weerstanden, condensatoren en dergelijke. Nee, deze printplaat (PCB) is bestuukt met zogenaamde CMD componenten. Miniatuur weerstanden e.d. die normaal alleen in de industrie gebruikt worden. Het is als particulier wel mogelijk deze aan te schaffen, maar dit is omslachtig en tijdrovend en kan bovendien gemakkelijk terugleiden naar de koper van dit materiaal. (Het is natuurlijk mogelijk, dat een kant en klare timer werd gekocht, maar dit zou ook een duidelijk spoor nalaten...) Zeg nou zelf...waarom zou een bommenlegger de moeite nemen om via een zeer tijdrovend proces zijn eigen printplaat te etsen en hier vervolgens miniatuur-onderdelen op te solderen? Was er zo weinig ruimte over in deze snelkookpan? Er is nu in ieder geval wel ruimte voor alternatieve theorieën...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 359

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch