Adel verplicht (016)

25 februari 2017
Hits: 520

vrijdag 11 juni-2004
Gisteren is Dutroux voor het laatst aan het woord geweest in het naar hem vernoemde proces in Arlon. Hij speelde oude stukken uit zijn repertoire. Hij was maar een marionet geweest in de handen van anderen. Is alles wat hij zei bullshit? Niet alles. Laten we vooropstellen dat Dutroux een smerig stukje mens is, maar een van zijn uitspraken in zijn verdediging was zeker to the point. Dat was het volgende:
“Aan de machtigen mag je niet raken. Dat veroorzaakt teveel commotie. De speurders werken in dienst van de georganiseerde corruptie (...) De scheiding der machten eindigt waar de corruptiebegint”.
In deze serie hebben we duidelijk willen maken dat in ieder geval twee machtige mannen die door verschillende getuigen werden aangewezen als afzichtelijke pedo’s nooit door de politie zijn verhoord. Dat waren de adellijke gebroeders Maurice en Leopold Lippens. De een de hoogste baas van Fortis. De ander burgemeester van Knokke. Ging het justitieel apparaat er automatisch van uit dat zulke hoge heren zich nooit aan iets dergelijks schuldig gemaakt konden hebben en/of dat de getuigen niet helemaal wel tussen de oren waren? En ergo zelfs een vriendschappelijk gesprekje met beide heren daarom niet nodig was. Hoe noemen we dat in een democratische rechtsstaat? Ouwe jongens krentenbrood? Handjeklap? Klassejustitie? Corruptie? Wie het weet mag het zeggen. Het proces-Dutroux is op een haar na gevild. Maar voor ons is de strijd nog niet gestreden. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 520
Adel verplicht

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch