Skip to main content

Cold Turkey (011)

05 januari 2017
Hits: 607

vrijdag 6 april-2007
In aflevering 6 van deze serie dd. 1 november 2006 verwezen we naar een artikel in Nieuwe Revu, waarin de connectie tussen de zaak Baybasin en de affaire Demmink al aan de orde kwam. Zij het wat voorzichtigjes. Maar dat zal wel te maken hebben gehad met de “gag order” die Panorama en de Gay Krant via de Raad van de Journalistiek ooit hadden gekregen naar aanleiding van hun publicaties over onze loverboy bij Justitie (1).
Het artikel van de Nieuwe Revu maakte ondermeer melding van twee artikelen over deze kwestie in de Turkse pers. Het lijkt wat mosterd na de kebab, maar we gooien toch maar de vertalingen ervan in de strijd. De artikelen stonden in Anadolu Nieuws en Aydinlik. En als je die hele bups hebt geconsumeerd kan je alleen maar concluderen dat de huidige Scheisse rond Demmink voor een bonte rij van Haagse ambtenaren geen Aha-erlebnis kan zijn geweest. Met name voor de heren Ruyters en Gradussen, die de zaak binnenboord moesten zien te houden (2). Oké. Je wordt misschien als topambtenaar best aardig gehonoreerd, maar dit zijn toch geen akkefietjes waarvoor je in Leije hebt gestudeerd.
O ja, nog even dat gevalletje Londen, dat bij Interpol zou hebben rondgezworven. Volgens een van onze buitenlandse correspondenten was er nog een BN-er uit de bestuurlijke sfeer bij betrokken. Maar die trok schielijk en met enige moeite de ensuitedeur van de hotelkamer dicht toen een paar heren van de Metropolitan police poolshoogte kwamen nemen. Nou weten we om wie het gaat, maar straks zitten wij ook met een “gag order”. Dus effe wachten tot we dat peeveetje krijgen toegestuurd. Stay tuned.

1. Zie aflevering 16 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort”.
2. Zie de bijdrage van het Turkse staatspersbureau in aflevering 8, waarvan de vertaling voor een deel is terug te vinden in de aangifte van Baybasin.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017