Skip to main content

Wildlife in Zuid-Afrika (004)

31 maart 2017
Hits: 401

donderdag 23 november-2006
Je hoort geen mallemoer meer over Joca Jocic. De kleine mega-Joego, die volgens voormalig OM-bef Fredje Teeven en diens journalistieke volgelingen bij de dag- en weekvodden praktisch in zijn eentje verantwoordelijk was voor de zware criminaliteit in Nederland. Tot er niks meer tegen hem in mekaar kon worden gefrutseld en hij naar Belgrado of all places werd teruggestuurd. Volgens insiders na een triootje tussen de Nederlandse en Servische OM’-beffen en Jocic zelve.
Ten tijde van Joca’s verblijf in een vijfsterrenappartement in Vught en andere penitentiaire topgelegenheden bleef zijn internationale netwerk uiteraard gewoon doorfunctioneren. Want ook in Servië moet de kachel blijven branden. Dat netwerk hield zich niet alleen bezig met het ordinair verhandelen van geestverwarrende middelen, wapens, dames en Marlboro’s, maar bijvoorbeeld ook met de irreguliere in- en verkoop van glimmers. Glimmers uit Zuid-Afrika. Glimmers van Brett Kebble. De in september vorig jaar voor velen onverwacht over de houdbaarheidsdatum geschoten mogul van het diamantwereldje rond de Kaap en omstreken.
Volgens onze bronnen in Antwerpen stond er bij Brett nog een Servische rekening open. De club van Joca zou een keurige aanbetaling hebben gedaan voor de leverantie van een hoopje zwarte glimmers, maar de club van Brett zou nooit zijn afgekomen. Als tussenman zou ene Jenö (zeg maar Jack) Grosz hebben gefungeerd. Een meneer met een leuk assortiment paspoorten, die als ie trek krijgt in een fritje stoverij zijn domicilie kiest in de buurt van de Antwerpse Pelikaanstraat. Bij het mislukken van deals van bovengenoemd allooi zijn dit soort tussenfiguren de volmaakte kop van Jut. Zo ook deze Jenö. Hij zou door Jocic’ fanatieke klaverjasvereniging verantwoordelijk zijn gesteld voor het verlies en inmiddels ook al zijn opgezadeld met de rente van het uitstaande bedrag. Vriend Grosz zou daarom vorig jaar naar Zuid-Afrika zijn vertrokken om te kijken of zijn penibele situatie van wat vrolijker tinten kon worden voorzien. Of het onverwachte heengaan van Brett Kebble daar onderdeel van uitmaakte en Jenö wellicht een van de Oost-Europeanen is waarnaar de Zuidafrikaanse Scorpions op zoek zijn blijft nog even de vraag. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Wildlife in Zuid-Afrika