Deal (002)

zondag 18 oktober-2009
Wat denk je? Hebben de Amerikanski's vorig jaar al in Rome gevraagd hoe dat nou zat met dat Italiaans-Talibaanse niet-aanvalsverdrag. Kort nadat die tien dooie enfants de la patrie in een bodybag uit Afbaardistan waren teruggekeerd in Parijs. Silvio tussen twee wippen door uiteraard stijf en verontwaardigd ontkennen. Tuurlijk, tuurlijk, ze hadden hier en daar wel wat geschoven aan arme sloebers in de regio, maar dat was om een (wiet)tuintje in het hart van de lokale bevolking aan te leggen. Niet om de Talibanjers te stieken. Maar waar komt een eind aan de sloebers en begint de Taliban? Bovendien hebben wij er al eens op gewezen dat van elke dollar, euro etcetera die de sloebers krijgen een flink deel als pizzo wordt doorgeschoven naar de Talibanjers. Dus waarom niet gewoon over de lage drempel heen stappen en rechtstreeks een deal sluiten met de jongens van Captain Caveman? Ben je van tutti af.
Maar de Italianen stonden niet alleen. Volgens Franse bronnen deden de Canadezen na zware verliezen in Kandahar hetzelfde. Zij het met een andere smoes. Zij gaven poen aan softe Talibanjers om ze los te weken van hun fanatieke broeders. En ze een normaal tent-geit-en kookpot-leven te bezorgen. Krijgt u een raar gevoel in uw schoenen? Dan trekken uw tenen krom.
Overigens komt dit zogenaamd sociale geschuifel met poen al aardig in de buurt van de befaamde Dutch Approach, waar Billary Clinton laatst in het bijzijn van Maxime nog wat vochtig van werd. Het zal toch niet zo zijn ... Hm. Stay tuned.

deal

  • Hits: 367
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch