Al Schijthuis (006)

25 maart 2017
Hits: 395

maandag 3 februari-2014
Het gaat niet zo lekker tussen de USSA en Saudi-Arabië. De hoge jurken in Ryadh hadden namelijk graag gezien dat de Amerikanski's in ieder geval een flinke no-fly zone boven Syrië hadden ingericht. Om zo de door eerdergenoemde jurken gestiekte lentebodes in staat te stellen bij Assad een mes in zijn reet te steken. Maar Obomba paste en dat vonden de koningen van de zandbak zwaar vagina. Daarom is Barack van plan om na zijn atomaire uitstapje naar Den Haag volgende maand even door te hobbelen naar zijn bondgenoot om even bij te neuzelen. En mogelijk te anticiperen op de dreigende publicaties in de Britse pers over het Saudische sponsorren van allerlei gewapende groeperingen die de verdeeldheid in het Midden-Oosten in stand houden. Dat brengt ons terug bij de luchtige conversaties tussen prins Abdulazziz en zijn ondergeschikte zakenpartner Faisal Almhairat (1). Dit keer gaat het om een gedachtenwisseling van 9 april 2011 in het Atlantis Hotel in Dubai. Komt ie:

Abdul: Luister, mijn vader wil met je praten over FI Call (2) en misschien nog over wat andere zaken. Ik heb hem volledig ingelicht over jou. Dat je een betrouwbare man bent en dat je als een van ons wordt beschouwd. Ik heb hem verteld dat je behulpzaam bent geweest bij het overhevelen van ons geld naar Libanon en over je assistentie in Nairobi. Wat Nairobi betreft, XXX heeft gezegd dat je weer vragen hebt gesteld. Het lijkt erop, dat je mijn les uit ons laatste telefoongesprek niet begrepen hebt. Luister heel goed naar wat ik je nu ga vertellen. Mijn vader zal je volledig op de hoogte stellen. Kom tegenover hem niet met vragen aanzetten, want ik zweer dat je dan niet levend Dubai uitkomt. Dan ga je in stukjes terug naar Jordanië en daarna nemen we andere leden van je verrekte familie te grazen.
Faisal: Ja, Koninklijke Hoogheid.
Abdul: Mijn vader wil uitleggen hoe trots hij is op zijn zakelijke activiteiten. Kom niet met vragen of opinies. Wees het eens met alles wat ie zegt. Laat ik duidelijk zijn: mijn vader is mijn hele leven.
Alles wat ik doe gebeurt met zijn toestemming en zijn zegen. Hij is een groot zakenman. En het allerbeste op het gebied van geld overhevelen. Nog beter dan de grootste banken in de wereld. Dus als hij het daarover heeft stel dan geen domme vragen. Het is voor jou een voorrecht om te luisteren naar een grote leraar die jou misschien zal uitleggen hoe hij discreet geld overhevelt voor belangrijke mensen. Luister naar hem. Mijn vader heeft echt de power”.

Nog een paar weekjes en we weten of de Azzizjes terecht kunnen bogen op koninklijke onschendbaarheid en het voor elkaar krijgen om verdere publicaties over hun stiekeme reilen en zeilen te voorkomen. Stay tuned.

(1) Zie deel 2 dd. 30 januari 2014.
(2) De firma waarbinnen Abdul en Faisal samenwerkten tot ze struikelden over de verkoop van de aandelenpakketten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 395
Al Schijthuis

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch