Skip to main content

De baas van Saab (012)

24 maart 2017

donderdag 19 april-2012
De hele boel plettert onder zijn reet vandaan en nog babbels ook. Vandeweek liet Saab-curator Lofalk in een Zweeds financieel dagvod weten, dat Victor Muller bij het pushen van een zuinige Chinese overnamekandidaat al vantevoren wist dat General Motors "no deal" zou zeggen. De Amerikanski's zijn namelijk als de dood, dat de chopsticks voor een prikkie hun technologie overnemen.
Muller meteen zwaar over zijn koelwater. Hij dreigde de curator te bedelven onder een vette claim, omdat ie met zijn geouwehoer zware schade had veroorzaakt aan het financiƫle chassis van de autobouwer. Bovendien boerde Victor nog tegenover de kadi, dat wat hem betreft de curator zijn honorarium die hij uit de achterbak van Saab (aka Swedish Automobile) had gewurmd moest terugbetalen.
Nou hebben wij niks met curatoren, maar om te zeggen dat Lofalk uit zijn bef stond te lullen, nee. Hij was zelfs nog aan de bescheiden kant. Want hij had ook zijn ernstige twijfels kunnen uiten over de due diligence die Muller heeft gepleegd toen de Antonovjes hun neuzen tegen het venster drukten. Als ie die al heeft gepleegd. Want dan had vriend Muller kunnen weten, dat de beide Russische illusionisten bad news waren. Real bad, gezien hun banden met allerlei lieden uit de avontuurlijke wereld, die hun ijzerwaren al tonen bij het bestellen van een koppie koffie en de zwaar bezwadderde reputatie van vader en zoon in de bancaire sector.
Pappa Antonov werd in die context al eens verrast met een kogelbuitje dat hem over de kling had moeten jagen, maar kennelijk bij die gelegenheid niet te vinden was. En hetzelfde overkwam onlangs Herman Gorbuntsov in Londen. Een "bankier" met wie de Antonovjes sinds 2006 gelieerd waren en met wie zij leuke Tsjetsjeense ervaringen delen. Zij hadden namelijk allebei Terek Grozny gesponsord. De voetbalclub van de door Moskou op handen gedragen slagerpresident Ramzan Kadyrov, waar onlangs onze Ruud Gullit op een blauwe maandag nog wat bebloede poen naar binnen takelde. Zowel Gorbuntsov als de Antonovs hadden Ramzan ook beloofd een stel prettige investeringen te zullen doen in zijn totaal naar de kloten geholpen Tsjetsjeniƫ. Maar jammer nou, ze kwamen hun beloftes niet na en dan zijn de rapen gaar. Als die daar tenminste nog willen groeien.
Het zijn misschien maar lullige details uit een ellenlange crimi, die Victor niet hoefde te kennen. Maar eerder in deze serie zijn gebeurtenissen rond zijn financiers voorbijgeraasd die hij wel had moeten cq. had kunnen weten toen hij aan het Zweedse avontuur begon. Of wist. Dat is nog erger. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
De baas van Saab