Borrels en beeld (002)

13 januari 2017
Hits: 586

vrijdag 19 augustus-2011
Volgens een Spaanse blogger die nou niet echt weg is van de koninklijke familie en aanhang aldaar is ene Alfonso de Borbon y Yordi baasje van Teleconnect Comunicaciones SA. Een vehikel uit Marbella met een aandelenkapitaal van ruim 2,5 ton. Alfonso's speeltuig heeft momenteel behoorlijk tegenwind, maar dat heb je wel eens als je aan het strand bivakkeert.
Overigens beschikt onze adellijke vriend ook nog over een annex: Teleconnect Telecom SL. Nog niet zo lang trouwens. Tijdens een aandeelhoudersvergadering op 12 november 2009 aan de Oude Vest 4 in Breda nam hij het boeltje over van moederkloek Teleconnect Inc., die ook een notering had in de legbatterij op Wall Street. Grootaandeelhouder Hendrik van den Hombergh, de huidige Sinterklaas van de Belgische Waegener Group, nam bij die happening al spoedig het woord. Mede namens illustere beleggers als Leo Geeris (1), de firma's Quick, Queck en Quack en Sciarone Interim Sales en last but not least Alfonso de Borbon. Daarbij slaakte Hendrik een zucht van verlichting dat de twee Spaanse vehikels werden afgekoppeld, de meeste uitstaande schulden bij de aandeelhouders werden omgezet in aandelen en dat er een einde kwam aan de tweejarige, min of meer illegale status van de moederkloek in de USSA. Verder werd besloten alle aandelen van Teleconnect op een hoop te gooien. De Spaanse dames en heren blij. De Nederlandse dames en heren (onder wie de Vehmeijertjes) blij. Iedereen blij.
Nog geen jaar daarna nam Teleconnect de Hollandsche Exploitatie Maatschappij onder haar vleugels. Inclusief de Ageviewer. Het apparaat dat volgens Teleconnect al te jeugdige drankorgels en rookfanaten direct in het snotje heeft en daarom ook gehonoreerd werd met zowel een Europese als een Nederlandse subsidie (2). Maar we hebben onze twijfels of deze zaak helemaal spatjezuiver is. Wij volgen de broodkruimels. Stay tuned.

1. Een ouwe gap van de wegens fraude en andere ongein tot twee jaar veroordeelde voormalige VVD-wethouder van Maarssen.
2. Zie deel 1 dd. 18 augustus 2011

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 januari 2017
Aantal keren bekeken: 586
borrels en beeld

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch