Honneponnetje goes west

09 juni 2015
Hits: 333

Lief hè? Dat meisje van Hennis. Alice in Wonderland. Vorige week zat ze nog in een restaurant in Warschau voor een tête-à-têtesky met haar Poolse collega Tomasz Siemoniak onder het genot van een bordje bietensoep. Schijnt daar gewoonte te zijn als er iets heikels moet worden besproken. Gelukkig was de betrokken vreetschuur wel gezwiept, want een of andere bijdehand had een microfoontje tussen de Hollandse bloempies op tafel gehangen. En als dat niet was ontdekt hadden we misschien Tomasz tussen de bedrijven door horen vragen of Honnieponnie naar de kapper was geweest. Net als Tante Es een paar weken geleden en dat was al genant genoeg. Overigens zag Tomasz in maart een bureaulampje nog voor een microfoon aan, dus het kan nog zo zijn dat er een lampie tussen de bloempies heeft gehangen (1). Vandaar misschien dat Tomasz geen aangifte heeft gedaan tegen de baas van voornoemde schuur.
Ook genant. Vlak voor ze op stap ging schreef Honnieponnie nog een briefje naar de Kamer. Ging over 11 containers uit Afbaardistan. Na aankomst bleken die vol met stenen te zitten in plaats van gebruikte tenten, heftrucks, compressoren en andere militaire liflafjes. De containers waren tiptop verzegeld. Dus als leek zou je zeggen dat de wandaad bij het laden van de containers moet zijn gepleegd. Eerst is vermoedelijk gecontroleerd of een of andere schuinsmarcheerder op het idee was gekomen om Jack de Vries en zijn Melissa na te apen in een van die containers. Daarna zouden de militaire spulletjes vervangen kunnen zijn door stenen en hatsekiedee containers dicht, zegels erop en wegwezen met die trucks. Zo kan het zijn gegaan, maar dankzij een diepgaande studie in het vervoer van verwarrende middelen weten we dat zo'n onverbroken zegel niet zoveel zegt. Dus kunnen die stenen in principe ook later in die trucks zijn gemieterd. Voelt u waar we heen willen? Oh? Dezelfde studie gedaan? Goh.
Het was trouwens niet het enige Afghaanse probleempje waarmee Honnepon werd geconfronteerd in deze moeizame periode vol schilderachtige tonelen. Twee geheime snuffelsmurfen van de MIVD zouden in 2007 op een zijspoor zijn geparkeerd op verdenking van het achterover drukken van wat poen uit de krijgskas. Werd nooit bewezen, maar de twee smurfen werden wel hartelijk bedankt voor hun diensten en afgeleverd bij moeders thuis. Ze werden bevorderd en krijgen tot hun AOW keurig hun volle loon uitgekeerd. Op voorwaarde dat ze hun wafel houden over hun boeiende avonturen in Afbaardistan. Aldus het dagvod NRC op 4 april jl. Net nadat onze Honnie achter elkaar een paar keer naar het toilet gierde. Bietensoep. Moet je tegen kunnen.
Ze is nu even uitblazen in het westelijk deel van ons Koninkrijk. Ferm langs een rijtje in het wit gestoken Jannen met een automatische flitspuit lopen, een bescheiden persconferentie geven over wij en Venezuela, bootje inspecteren, in het zonnetje zitten, hapje eten ... ... weet u waar hier het toilet is? Oeoeoeoeoeo. Valt niet mee hoor, minister van Defensie spelen...

(1) Even goegelen. Heel leuk. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 juni 2015
Aantal keren bekeken: 333

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch