Hoera, een nieuwe regering!

24 november 2021
Hits: 461

Nee, niet bij ons, maar bij onze oosterburen. Het is nog niet helemaal rond, enkele details worden later ingevuld. In kort komt het neer op: rechts (SPD), rechtser (FDP) en nog rechtser (Groenen). Voor de nietbejaarden onder de lezers, de Groenen waren ooit tegen de NAVO, tegen het plaatsen van middellange afstandsraketten enz. Nu zijn ze groot voorstander van anti Rusland politiek, het ondersteunen van de Oekraine, gewapende interventies voor bescherming van de mensenrechten (niet in Israel, nemen we aan), versterking van de NAVO en uiteraard van de transatlantische gemeenschap. 

Logisch dus dat deze nieuwe, gemoderniseerde generatie Groenen de Minister van Buitenlandse Zaken mag leveren: mevr. Baerbock.

Minister van Financiën wordt Christian Lindner (FDP), groot voorstander van ouderwetse bezuinigingspolitiek en modernisering van de economie, oftewel: verder privatiseren.

Top of the heap is Olaf Scholz (SPD), opvolger van mevr. Merkel. Het zal niemand verwonderen dat een enorme reeks van schandalen geen beletsel vormden voor zijn leiderschap van de SPD en nu het Kanselierschap. Ach, wat geeft het, die opheffing van de “geldwas eenheid” op het Ministerie van Financiën, het mond, ogen en oren dichthouden bij het zogenaamde Cum Ex schandaal. (Type dit in in de KM zoekmachine) Die 3aapjes politiek volgde hij al tijdens zijn Hamburgse periode, waaronder het niet terugeisen van 47 miljoen euros Cum Ex fraude geld. Het betreft allemaal financiële schandalen enne die tellen niet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 november 2021
Aantal keren bekeken: 461

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch