Turk in je ransel

Hits: 345

maandag 19 september-2011
Premier Tayyip Erdogan zit bij een hele smak Turken helemaal bammetje. Maar of dat ook zo is bij zijn krijgsmacht na het opruimen van zijn topassortiment ergenekonsabels blijft toch de vraag. Vandaar misschien dat ie aan de döner van zijn ijzervreters regelmatig wat Fe-saus toevoegt en ze in plaats van wat te laten rondlummelen in de legerkantine regelmatig naar de Koerdische speeltuin stuurt. En een grote smoel opzet tegen de Syrische, Israëlische en Griekse buren.
Wat de Syriërs betreft kan Tayyippi rekenen op alle steun van de wereld. Maar niet iedereen zingt tayyippijajee, tayyippiejajoohoo als ie bijvoorbeeld de Israëlische vloot wegzet als een drijvende verzameling mottenballen. En op elke scheet die zijn Griekse NATO-bondgenoot Papandreou laat reageert alsof ie uren in de stank moet zitten.
Zo ging ie eind vorige week flink tekeer toen de zich tegenswoordig met Tel Aviv gelieerde Papa (1) protesteerde tegen de aanwezigheid van een Noors schip voor de kust van Kastelorizo. Dat gaat daar in opdracht van Tayyip boren naar gas. Maar volgens Papandreou behoort dat vlak onder de Turkse kust gelegen eiland tot het Griekse continentale plat. En in die mening wordt hij niet alleen gesteund door Mamandreou. Kan dus nog heel gezellig worden.
Dat geldt ook voor de rol die vriend Erdogan elders speelt in de strijd om de Levantische gasbel. Op Cyprus. Dat hij niet erkent als zelfstandige staat. Hij heeft al ettelijke malen geboerd, dat Nikosia-Zuid het niet in zijn hoofd moet halen om Nikosia-Noord uit te sluiten van alle heerlijkheden die worden uitgedeeld als het gas eenmaal gaat vloeien. Het zal in dat door allerlei lentes geplaagde gebied nog lang onrustig blijven.

1. Zie onze berichtgeving dd. 14 september

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 345

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch