Cold Turkey (055)

dinsdag 24 november-2009
Net als hier kan je niet blindvaren op de dagvodden in Turkije. In de vorige aflevering meldden wij aan de hand van Turkse berichtgeving dat topsmurf Emin Arslan alweer rondjes om de Aya Sofia draaide in afwachting van zijn oproep door de kadi. Was niet zo volgens Huseyin Baybasin. En hij kan het weten, want hij is in dit gevalletje getuige a charge. Arslan zit nog steeds in een kruipruimte. Dat is effe wat anders dan zijn eigen paleisje van ruim 1 meloen.
Huseyin verwacht dat het onderzoek naar Arslan's handel in verwarrende middelen nog wel een klein jaartje gaat duren en dat we daarna niet moeten opkijken van een strafje van zo'n dertig jaar. Het is overigens wel curieus dat de demise van Eminnetje zo lang op zich heeft laten wachten. Huseyin wees hem namelijk in 1996 al aan als een van de coming men in het lichtbeschadigde susurlukse netwerk. De zich omhoogwoelende narcoticasmurf kreeg toen wel enige aandacht in de pers, maar heul voorzichtig en met een onherkenbaar gemaakt conterfeitsel.
Hoe Demmink in het spel stak werd Baybasin pas later duidelijk. Geholpen door de verklaringen van de twee getuigen die wij al eerder in deze kolommen hebben gedropt (1). Dat Arslan die verklaringen van zijn vroegere collega en het jonge slachtoffer van Joris' driften niet gezellig vond is inmiddels duidelijk. Onze bronstige secretaris-generaal trouwens ook niet. Die belde zelfs naar Dubai om bij de daar verblijvende ex-politiefunctionaris erop aan te dringen zijn verklaring in te trekken. No deal. Maar het geeft wel aan dat onze kindervriend behoorlijk in de rats zit. En uiteraard, hij niet alleen. Nu in Turkije de kogel door de moskee is mogen we toch ook iets beffigs in Den Haag verwachten. Zou je zeggen. Mocht daarvoor een breekijzer nodig wezen dan horen we het wel. Stay tuned.

1. Zie aflevering 30 van deze serie.

Cold Turkey

  • Hits: 299
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch