Skip to main content

Ahoi

zaterdag 7 januari-2012
U ook zo blij? Wij ook. Immens. Nog effies en dat dingetje van Dekker heeft als jongste homo sapiens ever de wereld rondgezeild. In iets meer dan een jaar en da's wel effies langer dan de 45 dagen die de Maxi Banque Populaire V erover deed. Maar dat is een windmolen vergelijken met Verhagen's stenen bruidsbed in Borssele. Dus dat moeten we niet doen.
Nu we het toch over iets nucleairs hebben en tochtjes rond de wereld: de plutonium en ander ongerief die de plumpuddinkjes in Fuckyoushima de lucht in hebben gestoten is er inmiddels volgens een versgebakken studie ook bijna in geslaagd om onze globe te ronden. Mede dankzij de vigerende westenwinden is de voortgang uiterst bevredigend en zijn er inmiddels deeltjes van de Japanse nucleaire ellende teruggevonden in Letland. Waaronder plutonium. En hoe miniscuul die deeltjes ook zijn, die moet je niet in je lijf krijgen want je gaat er zeker vroegtijdig mee terug naar je schepper.
Ja, heel bijdehand van u. Als die rommel is neergekomen in Letland kan je er kruidenbitter op innemen, dat er ook hier en daar tussen de mistroostige dijken in Friesland en Groningen en aan de kades van Dordrecht een motregentje radioactieve Mikadootjes is neergestreken. Orange alert? Ben je besodemieterd. Dan komen de nucleaire plannetjes van Maximus Rattus in de plomp terecht en dan kan ie een leuke baan in Brussel, New York, Genève of wie weet in Wenen wel schudden. En als iemand doodgaat aan kanker, wie zegt dat dat komt door Fuckyoushima? Je kan het wel opgelopen hebben bij een poortje op Schiphol. Of bij een rookpaal op een tochtig NS-station. Dus niet lullen. Poetsen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen