Een rechts, een sliedrechts (002)

maandag 10 mei-2010
Goed. Vraag was dus: Krijgen Adje de Waard en zijn CDA hun zin? Worden er in Sliedrecht op afzienbare termijn nou wel of niet stenen opmekaar gestapeld ten noorden van de Betuwelijn? Dus wat deden we? We lieten een digitale postduif los. Gaat ie:

"Geachte heer De Waard. Ten behoeve van een geplande artikelenserie over grondpolitiek in Nederland hebben wij de degens gekruist met de heer Corstiaan van der Vinden, beleidsmedewerker grondzaken van de gemeente Sliedrecht. Volgens hem zouden er ten noorden van de Betuwelijn nooit en te nimmer huizen cq. bedrijven verrijzen.
Ten bewijze van zijn stelling kwam hij uiteindelijk op de proppen met een merkwaardig uitziend epistel dat moest doorgaan voor een interne richtlijn (zie bijlage). Weliswaar bent u als pas gekozen wethouder niet verantwoordelijk voor de afdeling grondzaken. Maar in het recente verleden heeft u tegenover een dagblad het volgende verklaard: "... Wij hebben ons altijd sterk gemaakt voor bouwen ten noorden van de spoorlijn. Dat blijven we doen, want de toestand wordt steeds nijpender. Sliedrecht is dichtgegroeid. Je ziet geen fatsoenlijk groen meer".
Wij zouden graag van u willen weten of u nog steeds achter die uitgesproken visie staat en in hoeverre u in de positie bent om die bouw ten noorden van de spoorlijn mogelijk te maken
".

Het is misschien vragen naar de bekende B-weg, maar het kan niet zo zijn dat Sliedrecht in de maanden naar de gemeenteraadsverkiezingen toe ineens een prachtstad is geworden. Dus gaan we ervan uit dat Adje nog steeds de Betuwelijn wil overtrekken. Maar erg transparant is ie daar niet over. We hebben namelijk geen duif van Adje terug gehad.
Nou kennen we bestuurlijk Nederland inmiddels een beetje, dus hadden we nog een vliegende vredesapostel richting Sliedrecht gestuurd. Naar wethouder Hans Talis. Ondermeer wethouder Grondzaken voor de Staatkundig Gereformeerde rakkers in de gemeente. Ook boeiend. Stay tuned.

Een rechts, een sliedrechts

  • Hits: 335
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch