Loverboy (002)

31 maart 2017
Hits: 387

maandag 23 januari-2012
Als Jaap Jongbloed weer eens het woord "loverboys" door de glazen tiet wurmt, waar denk je dan aan? Over het algemeen. Aan een tintje doorgebakken Nederlanders en wat de slachtoffers betreft aan nog licht in de knop staande dumb blondes uit probleemgezinnen of opvangtehuizen. Nou is dat regelmatig het geval, maar het hoeft niet. Neem nou de uit 1980 daterende Jorrit D. uit Uithoorn. Is voor geen graadje doorgebakken, groeide op in een keurig gezinnetje en zat op het oog extra gebeiteld, omdat mamma kleuterjuf was en zich later zelfs verder specialiseerde in het fatsoeneren van licht ontspoorde koters (1).
Ondanks die gunstige omstandigheden ontwikkelde onze Jorrit in de loop der jaren volgens mensen die hebben doorgestudeerd in het zielegrutten een vervaarlijke "aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en een antisociale persoonlijkheidsstoornis". Doe daar nog een onsje verwarrende middelen bij en niemand zal ervan achterover kiepen, dat Jorrit zich in wat losse avontuurlijke klusjes stortte. Helaas liep hij daarbij tegen de blauwe zwaailamp en belandde in het circuit der sokken in de vorm van de reclassering. Die concludeerde eind 2010 in een rapport, dat Jorrit niet of nauwelijks in staat was tot "coping" en het oplossen van problemen. En dat zijn recidiverisico op een hoog gemiddelde kon worden geschat.
Dat rapport was in de hengsels gehangen naar aanleiding van een gevalletje mensenhandel tussen december 2008 en juni 2010 (2). Daarbij had hij zijn vriendin Chantal S. aangezet tot prostitutiewerkzaamheden. En nee, Chantal was geen minderjarige dumb blonde uit een hopeloos gezin. Integendeel. Toch gebeurde het. Was het "tempgt;itempgt;liefde is ....."? Was het rauwe angst? Was het allebei? Komen we nog op. Stay tuned.

1. Zie aflevering 1 dd. 20 januari 2012.
2. De term mensenhandel wordt in de bef- en jurkenwereld ook gebezigd als het gaat om loverboy-praktijken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 387

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch